VIŠE IZGLEDA UNITEDU

Rakitić: Schalke sam zavolio, ali u Sevilli uživam

26.04.2011 u 13:54

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić uživa u Sevilli, a vidi se to i po njegovim nastupima. U 12 utakmica zabio je pet golova, a posebno lijep bio je posljednji, zabijen Villarrealu iz slobodnjaka

Ivan Rakitić aktivni je sudionik jedne od najjačih svjetskih liga, a posljednjih ga je tjedana i krenulo s pogocima. U 12 nastupa, od siječanjskog dolaska u Andaluziju, Rakitić je zabio pet golova. Najvredniji bio je pobjedonosni protiv Valencije, a najljepši posljednji protiv Villarreala.

Dolaskom u Španjolsku, Rakitić je već zaigrao i protiv suparnika u polufinalu Lige prvaka, Reala i Barcelone.

'Obje su momčadi izvanserijske, prepune odličnih nogometaša. U posljednjem El Clasicu, Real je pokazao da taktikom može iznenaditi Barcelonu, ali mislim da u dvije utakmice ipak Barca ima malu prednost', rekao je Rakitić za tportal.

Dojam je da se nakon tog uspjeha u Kupu kralja Real uživio u ulogu favorita. Je li Barca pala u formi?

'Gotovo sam siguran da nije. Niti je Real digao formu niti je Barca pala. Obje su momčadi ozbiljne, pripremaju se za svaku utakmicu posebno, a tako će biti i ovog puta. Zato mislim da će najviše uživati gledatelji. Osobno, radije bih u finalu gledao Barcelonu, iako...'

A tko će stajati na drugoj strani, Schalke ili Manchester United?

'Tu je posve jasno tko je favorit. Schalkeu će biti jako teško jer Manchester United ima ogromno iskustvo.'


Žalite li sada, nakon ovakvog uspjeha Schalkea, za odlaskom iz Njemačke?

'Naravno da bih i ja želio biti dio takvog uspjeha. I da svatko može biti žalostan ako ne igra takve utakmice. U Gelsenkirchenu sam stekao mnogo prijatelja i to je ono zbog čega najviše žalim. Međutim, moj je odabir bio Sevilla, a sada ovdje uživam'.

Oba kluba, i Schalke i Sevilla, u prvenstvu stoje osrednje, to jest nisu potvrdili mjesta ni u Europskoj ligi.

'Schalkeu i prijateljima u njemu želim da to ostvare. Dok ću se igrama za Sevillu i sâm potruditi da to izborimo. Imamo težak raspored (op.a. nakon Almerije, Sevilla dočekuje Real) i sve je moguće. Nadam se najboljem', zaključio je Ivan Rakitić.