MIŠLJENJE TRENERA

Mourinho proziva suca, Guardiola oprezan

17.04.2011 u 09:57

Bionic
Reading

Još jedan 'el clasico' je iz nas. Na Santiago Bernabeu nije bilo pobjednika (1:1). Na kraju susreta svoj sud o okršaju su dali treneri Reala i Barcelone – Jose Mourinho i Pepe Guardiola

Nakon utakmice, portugalski stručnjak je nastavio svoj loš odnos s lokalnim medijima kojima je ironično odgovarao na neka pitanja, a zatim se osvrnuo i na suđenje.

'U prvom dijelu bili smo podjednaki, igrali smo kompaktno. Pobjeda je pobjeda, a remi je remi, no mi ćemo izvući pozitivne stvari iz ove utakmice. Ono što želimo jesu jednake odluke za obje momčadi. Pravila su ista, a ja sam umoran od igranja susreta s deset ljudi', govorio je Mourinho te dodao:

'Teško je igrati s Barcelonom s deset igrača protiv 11. Sudac je promijenio svoj kriterij kada nije isključio Danija Alvesa jer mu nije dao drugi žuti karton nakon penala na Marcelu. Za promjenu, jednom bih volio igrati protiv deset igrača Barcelone. Željeli smo pobjedu, ali s obzirom kako se situacija razvijala moramo biti zadovoljni remijem.'

S druge strane, Pepe Guardiola nije se bavio sucima. Nije spominjao sumnjivi jedanaesterac iz kojeg je domaćin izjednačio. Katalonski strateg je i dalje oprezan.

'Još nismo prvaci jer je 18 bodova u igri. Doći na Berbabeu i odigrati neodlučeno je dobar rezultat. Možda smo kod 1:0 trebali napraviti veći pritisak prema Realovom golu. Pokušat ćemo nastaviti istim ritmom kako bismo bili prvaci', govorio je Guardiola.