LIGA PRVAKA

Nije bilo čuda, Real i Schalke u polufinalu

14.04.2011 u 08:56

Bionic
Reading

Poznati su svi polufinalisti nogometne Lige prvaka. U utorak su prolaz izborili Barcelona i Manchester United, a u srijedu je to uspjelo Schalkeu i Real Madridu

Nikada nijedna momčad u Ligi prvaka nije nadoknadila zaostatak od četiri gola iz prvog susreta. Nije to uspjelo ni Tottenhamu na White Hart Laneu. Real je stečenu prednost na Santiago Bernabeuu (4:0) još povećao (1:0) te je izborio dva 'el classica' s Barcelonom.

U prvih 45 minuta vidjeli smo otvorenu igru u kojoj su obje momčadi imale svojih prilika, no na većim mukama je bio domaći vratar Gomes, koji je skinuo opasne pokušaje Özila i Ramosa. Što se tiče 'spursa', oni su najviše žalili zbog nekoliko spornih situacija u kaznenom prostoru Reala kada su tražili kazneni udarac (Bale, Pavljučenko), no sudac se nije oglasio.

I one minimalne dvojbe oko Realovog prolaska su nestale u 50. minuti. Ronaldo je opalio s oko 25 metara, Gomesu je lopta prešla preko ruke i odsjela u mreži. Od toga trenutka nije bilo više obvezne igre ni na jednoj strani. Real je krenuo po potvrdu drugog trijumfa, a Tottenham po počasni pogodak da spasi niz nepobjedivosti kod kuće u Ligi prvaka, no rezultat se nije više mijenjao.

Za 'spurse' je Ćorluka odigrao cijelu utakmicu, a Modrić do 83. minute, kada ga je uz veliki pljesak zamijenio Kranjčar.

TOTTENHAM - REAL MADRID 0:1

LONDON. Stadion White Hart Lane - 36.000 gledatelja; Sudac: Nicola Rizzoli (Italija);
Strijelac: 0:1 Ronaldo (50)
TOTTENHAM: Gomes - Ćorluka, Gallas, Dawson, Ekotto - Lennon (od 61. Defoe), Huddlestone (od 71. Sandro), Modrić (od 83. Kranjčar), Bale - Van der Vaart - Pavljučebnko
REAL MADRID: Casillas - Raul Albiol, Carvalho, Ramos (od 57. Granero), Arbeloa - Xabi Alonso (od 75. Benzema), Khedira - Marcelo, Ozil, Ronaldo (od 65. Kaka) - Adebayor

Ronaldov gol


Inter je predao europsku krunu u Gelsenkirchenu. 'Nerazzurri' nisu mogli napraviti čudo odnosno nadoknaditi 2:5 iz Milana te su upisali i drugi poraz od bundesligaša (2:1).

Gosti su hrabro krenuli u utakmicu s nadom u preokret, ali Schalke je imao pravog junaka u vrataru Neueru koji je u prvom dijelu skinuo zicere Sneijderu, Ranocchiji i Stankoviću. U posljednjoj minuti poluvremena Inter je nokautirao legendarni Raul. Španjolac je izmaknuo pozornosti gostujućih stopera, zatim je prošao vratara Julija Cesara te zatresao mrežu.

Inter se nije želio od natjecanja oprostiti drugim uzastopnim porazom. U 49. minuti je nakon kornera za Talijane stiglo izjednačenje, jer se u kaznenom prostoru domaćina najbolje snašao Thiago Motta.

Kako se bližio kraj utakmice, tako je Inter postajao sve manje opasan, a iza leđa njegovih braniča ostajalo je sve više prostora. 'Propuh' kod Talijana iskoristio je Raul i u 81. minuti asistirao Höwedesu, a on je zabio za konačni rezultat i veliko slavlje u Gelsenkirchenu.

Schalke sada u polufinalu čeka Manchester United.

SCHALKE - INTER 2:1

GELSENKIRCHEN. Stadion Auf Schalke Arena - 54.000 gledatelja; Sudac: Damir Skomina (Slovenija);
Strijelci: 1:0 Raul (45), 1:1 Motta (49), 2:1 Howedes (80)
SCHALKE: Neuer - Uchida, Metzelder, Hoewedes, Sarpei - Baumjohann (od 73. Draxler), Matip, Papadopoulos, Jurado (od 87. Schmitz) - Edu (od 77. Charisteas), Raul
INTER: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Ranocchia, Nagatomo - Zanetti, Motta, Sneijder (od 80. Coutinho), Stanković (od 46. Pandev) - Samuel Eto'o, Milito.

Raulov gol