ZANIMLJIVO U MAKSIMIRU

Dinamo promijenio ime, Mamić predsjednik

12.04.2011 u 17:46

Bionic
Reading

Dinamova skupština počinje u 18 sati, a pred stadionom se nalaze Bad Blue Boysi koji već treći dan prosvjeduju

Pola sata prije početka Skupštine pojavilo se je pola skupštinara, a oko 350 okupljenih 'boysa' nije radilo nikakve probleme kod njihovog dolaska.

U 18 sati sakupilo se oko 1500 najvjernijih navijača Dinama i zauzelo pozicije ispred stadiona. Manje ih je nego na zadnjoj Skupštini koja je bila u prosincu.

Završen je i sastanak Izvršnog odbora koji će Skupštini na izglasavanje donijeti 10 točaka. Među njima su izbor predsjednika, izmjena i dopuna Statuta, izbor članova Izvršnog i Nadzornog odbora, obilježavanje 100 godina kluba...

Boysi su zapalili 20-ak baklji, bacili nekoliko topovskih udara i izvjesili veliki transparent na kojem piše 'Nećeš razbojniče'. Sličan takav transparent, ali puno manjih dimenzija danas je policija zapljenila.

Nakon desetominutnog pirotehničkog šoua, boysi su skandirali. Dotaknuli su se svoje omiljene mete Zdravka Mamića, a zatim glasno poručili skupštinarima 'Vi niste Dinamo'.

Između policije i navijača je razmak oko 50 metara. Nema nikakvih incidenata niti naznake da bi se mogli dogoditi.

Prosvjednici se neće razići koliko god Skupština bude trajala.

Skupština kluba jednoglasno je potvrdila promjenu imena, pa je Dinamo postao Građanski nogometni klub Dinamo. Svih 57 skupštinara koji su došli (od 80 ukupno), bilo je za.

Mamić je podnio izvještaj o finacijskom poslovanju za prošlu godinu. Klub je zaradio 232 milijuna kuna, a potrošeno je 203 milijuna kuna.

Inače, ispred stadiona ima mnoštvo transparenata: 'Glas nam ne možete oduzeti', 'Nećeš razbojniče', 'Zajedno za Dinamo', 'Mamiću ti nisi Dinamo'. 'Za Dinamo bez nasilja', 'Bolje ulica nego podzemlje', 'Kažem ja: Mamiću odlazi', 'BBB uz generale', 'Vratite nam Dinamo'.

Predloženo je da Zdravko Mamić više ne bude izvršni dopredsjednik nego izvršni predsjednik. Ta izmjena je i usvojena pa je Mamić postao i formalno prvi čovjek kluba.

Vlatko Marković nije u novome sazivu Skupštine zbog usklađivanja sa Zakonom o športu. Isto tako ni Vrbanović, Ferenščak i Šikić.

Predsjednik Mirko Barišić je dobio novi mandat, sada petogodišnji, a ne četverogodišnji.

Poslije skupštine vidjela se je 'demokracija', redari su potjerali novinare kojima je bilo zabranjeno postavljati pitanja. Skandiranje Boysa se nastavilo i nakon Skupštine.

Boysi su poludjeli kada su vidjelu braću Mamić kako napuštaju stadion, no osim uvreda i guranja ograde nije moglo doći do fizičkog sukoba