ZNA SE TKO PROLAZI

Šahtar i Barcelona tek za prestiž i užitak

12.04.2011 u 10:03

Bionic
Reading

Današnji uzvratni ogled četvrtine finala Lige prvaka između Šahtara i Barcelone trebao bi biti tek revijalni susret. Katalonski div ima ogromnu prednost koju sasvim sigurno neće ispustiti. Bez obzira na sve Srna, Eduardo i društvo žele se na lijep način pred svojim gledateljima oprostiti od Lige prvaka

Barcelona je u prvoj utakmici održala pravu malu nogometnu lekciju Šahtaru te je ukrajinsku momčad na Camp Nou svladala visokih 5:1. U Donjecku su svjesni da je Barcelonina prednost prevelika, a k tome trener Lucescu ima problema u sastavljanju momčadi zbog silnih ozljeda.

'Velike probleme imamo u obrani. Rat je suspendiran, Čigrinski još nije spreman, Čizov i Kucher se nisu još oporavili. Nadam se da će igrači dati sve od sebe da napravimo neki dobar rezultat. Naše šanse za prolazak su male, ali da se barem oprostimo na lijep način. Za nas je ova sezona u Ligi prvaka od neprocjenjive vrijednosti', smatra trener ukrajinske momčadi.

Upitan je nastup i Darija Srne.

'Mislim da se šanse da Srna zaigra vrte oko 20 posto', smatra Lucescu koji će, kako sada stvari stoje, na klupi ostaviti Eduarda. No, vjeruje se da će Dudu dobiti priliku.

I trener Barcelone svjestan je da je sve gotovo, ali opet…

'Igrat ćemo onako kako smo i dosad igrali. Iako samo ih dobili 5:1, momčad Šahtara je vrlo jaka, u protivnom ne bismo došli do četvrtfinala Lige prvaka. Ovo je ozbiljan test za nas. Sve je u nogometu moguće, no nećemo dozvoliti Šahtaru da napravi čudo i izbaci nas.'