TRICA NA ANFIELDU

Redsi slomili City, proradio Andy Carroll

11.04.2011 u 22:54

Bionic
Reading

32. kolo engleskog Premiershipa derbijem su zatvorili Liverpool i Manchester City. Domaćini su bili uvjerljivi i City je porazom od 3:0 kompromitirao svoje mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone

Momčad Kennyja Dalglisha furiozno je krenula od prve minute i Joe Hart je već u uvodu sjajnom paradom skrenuo šut Luisa Suareza u vratnicu. Ipak, Liverpool, koji je krenuo s ofenzivnim triom Suarez – Carroll – Kuyt, večeras je bio nezadrživ.

Prvi gol došao je u 13. minuti kada je robusni Andy caroll s 20 metara zakucao loptu u mrežu i tako postigao prvi gol nakon skupocjenog transfera iz Newcastlea. Nakon duge akcije 20 minuta kasnije Dirk Kuyt je povisio vodstvo, a dva napada poslije Caroll je glavom zabio svoj drugi gol večeri i riješio pitanje pobjednika.

I u nastavku su crveni bili bolja momčad, ali rezultat se nije mijenjao. Nakon ovog poraza Cityju se bodovno na četvrtom mjestu može priključiti i Tottenham, koji ima utakmicu manje, dok je Liverpool ostao šesti i teško će napredovati do kraja sezone.