BUNDESLIGA

Mönchengladbach deklasirao Köln sa 5:1

10.04.2011 u 19:43

Bionic
Reading

U posljednjim susretima 29. kola njemačkog nogometnog prvenstva pobjede su ostvarili Bayer Leverkusen i Borussia Mönchengladbach. Bayer je teškom mukom pobijedio St Pauli 2:1, dok je Borussia deklasirala Koln 5:1

Bayer je pobjedom protiv St Paulia smanjio zaostatak za vodećom Borussiom Dortmund na pet bodova, a do konca prvenstva još je pet kola. St Pauli je poveo golom Takyia u 58. minuti, no domaćin je uspio okrenuti rezultat, a golove za "Apotekare" postigli su Kiessling (66) i Bender (77).

Borussia Mönchengladbach usprkos uvjerljivoj pobjedi i dalje drži začelje ljestvice, no sa nova tri boda još uvijek je ostala u igri za prvoligaški spas. Zona spasa sada je udaljena dva boda.

Golove za momčad iz Moenchengladbacha postigli su Juan Arango (29), Marco Reus (34,39), Filip Daems (65-11m) i Havard Nordtveit (67), dok je strijelac za goste bio Milivoje Novaković (50). Hrvatski nogometaš Mate Jajalo igrao je za Koln prvo poluvrijeme, dok je Miro Varvodić nije ulazio u gostujuću momčad.

Na ljestvici vodi Borussia Dortmund sa 66 bodova, Bayer ima pet bodova manje, dok je na trećem mjestu Hannover sa 53 boda. Bayern je četvrti sa 52 boda.