3:0 U VARAŽDINU

Vugrinec potopio i osramotio Hajduk

09.04.2011 u 21:52

Bionic
Reading

Davor Vugrinec još je jednom pokazao da je unatoč godinama ponajbolji igrač Prve HNL. Dva gola Hajduku i izvrsna igra bili su previše za obranu 'bijelih' koja je tri puta kapitulirala u Varaždinu

Hajduk je u Varaždin otputovao bez nekolicine važnih igrača, poput Jurice Buljata i Anasa Sharbinija, no trener Goran Vučević sigurno nije očekivao baš tako slabo izdanje svoje momčadi, a svakako ne i tako uvjerljiv potop. U 24. kolu Prve HNL Splićani su gostovali u Varaždinu, a iz njega se kući vraćaju s tri lopte u svojoj mreži.

Davor Vugrinec definitivno je bio prvo ime utakmice, ne samo zato jer je postigao dva gola, nego i zato jer je odigrao još jednu utakmicu koja ga kvalificira ponajboljim nogometašem u ligi. Varaždinac koji je prije 10-ak dana proslavio 36. rođendan bio je enigma za obranu Hajduka i na kraju je jedan od najzaslužnijih za osmu pobjedu domaćina ove sezone.

Varteks je s nova tri boda definitivno pobjegao od zone ispadanja, dok je istodobno Hajduk još više kompromitirao ionako slabu nogometnu godinu. Ovog trenutka 'bili' imaju čak 13 bodova manje od vodećeg Dinama, ali i samo osam od trećeplasiranog gradskog rivala Splita.

Na kraju jedna važna statistička činjenica: s dva nova gola u ovom prvenstvu Vugrinec je stigao do brojke od 120 pogodaka u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi. Samo šest više ima dugogodišnji rekorder Igor Cvitanović. Taj rekord više ne izgleda tako nedostižan...

Varteks - Hajduk 3:0
Strijelci: 1:0 Vugrinec (13), 2:0 Brlečić (52), 3:0 Vugrinec (82)