OD NJEGA BOLJEG NEMA

Barton pohvalio Modrića i popljuvao svoje

08.04.2011 u 18:14

Bionic
Reading

Krajnje povremeni engleski nogometni reprezentativac Joey Barton u svojoj domovini je poznatiji po nasilnom ponašanju nego po vrlo solidnom nogometnom umijeću

Veznjak Newcastlea, čest sudionik tučnjava i redovan gost u policijskim postajama, otvorio je dušu za francuski magazin So Foot i 'rafalno' prokomentirao stanje u reprezentaciji.

'Bez lažne skromnosti, ja sam najbolji engleski vezni igrač. Luka Modrić i Samir Nasri su odlični, ali među Englezima boljih od mene nema. Frank Lampard je u padu, a Steven Gerrard je prečesto ozlijeđen', umotvorina je neskromnog Bartona koji je za kraj ostavio Garetha Barryja.

'Kad ga je Özil pretrčao na SP-u, mislio sam da se konj utrkuje s kornjačom. Barry je tip koji ima sjajnog menadžera i uvijek je pristojan i fin, žalosno je da zbog toga uzima mjesto boljima od sebe u reprezentaciji,' požalio se Barton kojemu je veznjak Cityja očito velika inspiracija:

'On je vam kao učenik koji sjedi u prvom redu i uvijek klima učitelju. Ako ništa drugo, kada igram protiv njegove momčadi uvijek mirno spavam.'

Barton je verbalno tretirao i svog nekadašnjeg suigrača Ousmanea Daboa kojega je istukao na treningu i zbog toga bio izbačen iz kluba.

'On je kukavica koja je u jednom trenutku pomislila da je heroj. Napao me prvi, pa sam žestoko uzvratio, a kasnije me nitko nije pitao za moju stranu priče. Naravno da moja reakcija nije bila pametna, ali odrastao sam na ulici i nitko me neće napadati', zaključio je Bartona analizu najcrnjeg detalja svoje karijere nakon koje je Dabo morao na operaciju lica.