PRAZNE TRIBINE

St. Pauli kažnjen: Ne prihvaćamo kaznu

08.04.2011 u 17:21

Bionic
Reading

Nogometaši romantičnog hamburškog kluba St. Paulija nakon dugog izbivanja vratili su se u Bundesligu, ali trenutačno su u grčevitoj borbi za ostanak. Nakon današnje odluke tamošnjeg saveza mogućnost im je još malo manja

Tijekom posljednjeg domaćeg susreta na Milerntoru, pomoćnog suca je pogodila plastična boca i dvoboj je prekinut. Schalke je ionako vodio (0:2) pa nije bilo dileme da će St. Pauli ostati bez bodova, ali došao je i dodatak kazni.

Njemački savez odlučio je da se idući dvoboj u lučkom dijelu Hamburga (protiv Werdera) mora igrati pred praznim tribinama, što je izazvalo oštre reakcije u klubu.

'Želimo hitno saslušanje na kojem ćemo objasniti svoju poziciju u ovom slučaju', zatražio je predsjednik St. Paulija Stefan Orth, a sportski direktor Christian Boenig dodao je još malo papra.

'Kazna je prestroga. Bio je to izolirani pojedinac koji je u emotivnom trenutku napravio glupost, nije riječ o ničemu masovnom ili organiziranom. Osim toga, kažnjava se i Werder koji je u čitavom slučaju potpuno nevin. To nikako ne možemo prihvatiti', otvoreno je najavio žalbu Boenig.

Iz saveza su priopćili kako je predmet bačen s tribine na kojoj su bili domaći gledatelji i da je St. Pauli odgovoran.