UZVRATI FORMALNOST

Real razbio Spurse, Schalke prohujao Milanom

05.04.2011 u 22:36

Bionic
Reading

Utakmicama na Santiago Bernabeuu i San Siru počelo je četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. U oba navrata rezultati su bili vrlo uvjerljivi

INTER – SCHALKE 2:5
Strijelci: Stanković 1, Milito 34 / Matip 17, Edu 40, 75, Raul 53, Rannochia 57 (ag)

Branitelj naslova je pred ispadanjem. Iako nisu skrivali zadovoljstvo ždrijebom koji im je dodijelio njemački Schalke, 'petardu' će u uzvratu izuzetno teško nadoknaditi. Već u prvoj minuti Dejan Stanković zabio je gol s centra, ali Matip je potpisao prvi povratak Nijemaca. Junak lanjskog naslova Diego Milito vratio je prednost Interu, no Schalke je opet bio spreman.

Edu je izjednačio prije odmora, najbolji strijelac u povijesti natjecanja, Raul, doveo ih je u vodstvo, a drugi gol Edua i autogol Rannochije ostavili su zaleđene domaće navijače koji mogu samo sanjati obranu naslova. Schalke možda nije sam vrh europskog nogometa, ali nemoguće je zamisliti da na svom travnjaku izgube s četiri gola razlike.

REAL – TOTTENHAM 4:0
Strijelci: Adebayor 4, 57, Di Maria 72, Ronaldo 87

Nakon prvog domaćeg ligaškog poraza u karijeri, Jose Mourinho svoj Real poveo je prema novoj uvjerljivoj pobjedi na svom travnjaku. Za Tottenham su Modrić i Ćorluka odradili čitav dvoboj, a Kranjčar je utakmicu odgledao s klupe, a domaćini su poveli već u četvrtoj minuti.

Adebayor, koji je došao na posudbu iz Cityja, glavom je snažno tukao i 'probio' Modrića na prvoj stativi, a nedugo zatim Englezima je isključen Crouch. Tottenham je čuvao mrežu do nastavka, no tada je Adebayor novim golom glavom Real doveo na prag polufinala. Petnaest minuta kasnije Argentinac Di Maria zabio je treći gol, a pred sam kraj Ronaldo je praktično okončao posao. Spursi mogu žaliti tek za jednom prilikom Balea koji je promašio bliži kut s lijeve strane.

Modrić je bio dobro postavljen na crti, ali nije uspio pomoći Gomesu
Najljepši gol večeri potpisao je Dejan Stanković