MEDIJI NAGAĐAJU

Slovenac Zavrl trebao bi srediti stanje u NS BiH?

05.04.2011 u 11:32

Bionic
Reading

Slovenac Rudi Zavrl mogao bi biti imenovan za čelnog čovjeka posebnog povjerenstva za normaliziranje stanja u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, kojega će postaviti FIFA i UEFA, tvrdi u utorak sarajevski Dnevni avaz

List navodi kako je Zavrl već pozitivno odgovorio na upit Fife i Uefe koje su tražile njegovo očitovanje o tome je li spreman angažirati se u sređivanju stanja u bosanskohercegovačkom nogometu.

Suglasnost da preuzme takvu dužnost Zavrlu je već dao i Slovenski nogometni savez (NZS), čiji je on počasni predsjednik. Sam Zavrl nije ni potvdio, niti demantirao ovakvu mogućnost s obrazloženjem kako mu je za sada zabranjeno davati izjave za javnost.

Nogometni savez BiH suspendiran je od strane Fife i Uefe 1. travnja, jer je skupština Saveza odbila prihvatiti izmjene statuta kojima bi se umjesto tročlanog predsjedništva saveza uspostavio institut jednog predsjednika kako je to slučaj u svim drugim nogometnim savezima u svijetu. Takav prijedlog odbili su srpski i hrvatski članovi skupštine NS BiH.

Nakon suspenzije nogometnoj reprezentaciji BiH zabranjeno je sudjelovanje u kvalifikacijama za EP 2012., a nogometni klubovi iz BiH ne mogu sudjelovati u europskim kup natjecanjima.