SUOSJEĆANJE

Japan otkazao nastup na Copa Americi

04.04.2011 u 21:39

Bionic
Reading

apanski nogometni savez (JFA) u ponedjeljak je i službeno otkazao nastup svoje reprezentacije na ovogodišnjem prvenstvu Južne Amerike koje će se u srpnju održati u Argentini, a za koje je dobio pozivnicu, zbog razornog potresa koji je prošloga mjeseca pogodio sjeveroistok zemlje, objavili su organizatori

'Japan neće nastupiti na Copa Americi. Predsjednik njihovog nogometnog saveza objasnio je kako će se koncentrirati na oporavak zemlje od potresa. Njihov prioritet je spašavanje ljudskih života i oporavak uništene infrastrukture', rekao je glasnogovornik Južnoameričke nogometne konfederacije (CSF) Nestor Benitez.

Argentinski mediji već su počeli nagađati kako će umjesto Japana pozivnicu za nastup na Copa Americi dobiti svjetski i europski prvak Španjolska, ali mnogo je vjerojatnije da će 12. sudionik turnira biti jedna od reprezentacija iz Sjeverne i Srednje Amerike. Među kandidatima su Kostarika, Kanada i Honduras.

Uz svih južnoameričkih reprezentacija na Copa Americi od 1993. godine redovito sudjeluje i Meksiko, dok 12. reprezentacija dobija pozivnicu. Dosada su po tri nastupa s pozivnicom imali Kostarika i SAD.