BUNDESLIGA

Borussija (D) sigurna, pobjeda Bayerna

02.04.2011 u 18:29

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna su pobjedom 1-0 protiv Borussije Mönchengladbach u 28. kolu preskočili Hanover, i sada su na trećem mjestu Bundeslige, koje im donosi Ligu prvaka. Bayernu je u prilog išao i težak poraz Hanovera od Borussije Dortmund 1-4

Pobjednički gol za Bayern zabio je Arjen Robben u 78. minuti, a hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić odigrao je cijeli susret za bavarsku ekipu.

Hanover je na gostovanju kod vodeće Borussia Dortmund poveo u 57. minuti golom Mohammeda Abdellaouea, ali njihova radost je kratko trajala jer je samo dvije minute kasnije poravnao Mario Goetze, a potom su Lucas Barrios (64,73) i Kevin Grosskreutz (83) svojim pogocima doveli Borussiju do uvjerljive pobjede.

Kaiserslautern, koji se bori za opstanak, na domaćem je terenu izgubio od drugoplasiranog Bayera iz Leverkusena 0-1, a strijelac za goste bio je Sidney Sam u 74. minuti. Kod pobjednika u sastavu nije bilo Domagoja Vide, dok je za Kaiserslautern svih 90 minuta odigrao Srđan Lakić, Stiven Rivić je u igru ušao u 76. minuti, a Ivo Iličević nije bio na raspolaganju zbog ozljede.

U posljednjem susretu subotnjeg programa 28. kola Bundeslige Hoffenheim je na domaćem terenu protiv HSV-a odigrao 0-0, a od hrvatskih nogometaša samo je Mladen Petrić odigrao cijeli susret za goste. U redovima Hoffenheima Josip Šimunić bio je na klupi za pričuve, dok je Boris Vukčević odigrao samo 15 minuta, u igru je ušao 54., a zbog ozljede je napustio teren u 69. minuti.