JADRANSKI DERBI

Vučević prije Rijeke: Nisam zadovoljan igrom

01.04.2011 u 11:39

Bionic
Reading

Nakon stanke zbog reprezentacijskih obaveza, nastavlja se nogometno prvenstvo. Pred Hajdukom je derbi jer na Poljud dolazi Rijeka, a najavljujući ovaj ogled trener Vučević tvrdi da nije zadovoljan onime što je dosad pokazala njegova momčad

Uoči jadranskog derbija s Rijekom, trener 'bilih' Goran Vučević prisjetio se jesenskog ogleda na Kantridi, u kojoj je Hajduk unatoč isključenju Anasa Sharbinija slavio 1:0.

Andrić igrač ožujka

Novinari koji prate Hajduk obično biraju, u organizaciji portala Hajduka, igrača mjeseca. Za igrača ožujka devet sportskih novinara jednoglasno je izabralo Srđana Andrića, jednako kao što je drugoplasirani Ante Vukušić. Dileme su kod ostalih razriješene na način da dvojica novinara bodove nisu dodijelili nikome, dok su ostali svoje povjerenje podijelili između Subašića, Marina Ljubičića i Anasa Sharbinija.

Spomenimo kako je u ovom izboru tri puta slavio Ante Vukušić te po jednom Senijad Ibričić, Dinko Trebotić i Anas Sharbini.

'Utakmice protiv Rijeke uvijek su bile zanimljive, atraktivne, čak i žestoke, na granici regularnosti. Hajduk je u toj utakmici na Kantridi odigrao baš onako hajdučki, po mom ukusu, najbolje u ovoj sezoni', prisjetio se Vučević tadašnje velike Poklepovićeve pobjede.

Osam je kola do kraja, Hajduku samo teorija može uzeti drugo mjesto ili ga jednako tako može pomaknuti na prvo. Ta činjenica će u mnogome odrediti način na koji će Vučević voditi momčad do kraja sezone.

'Moramo odigrati bez velikih turbulencija i svaku sljedeću utakmicu shvatiti kao važnu. Nisam ni ja zadovoljan onim što smo dosad pokazivali, nismo dobili konture standardne momčadi i na meni je da to do kraja sezone popravim', smatra trener splitske momčadi.

O eventualnim promjenama u igračkom kadru Vučević u ovom trenutku ne želi razgovarati.

'Po medijima se stalno spominju nekakva čistilišta, dolasci pojačanja… Svakog ljeta dolazi do promjena, no meni u ovom trenutku ne pada na pamet raditi drastične promjene. Možda će biti nekih promjena u zadnjih par kola, ali sada još uvijek nije vrijeme', kaže Vučević koji za susret s Rijekom ne može računati na ozlijeđene Oremuša i Bulkua te 'kartoniranog' Ahmada Sharbinija.

'Gledao sam Rijeku i znam koje su njihove mogućnosti i stil igre. Riječani stoje dobro straga, pa izlaze na kontre, no tako su igrali i Inter i Split i svi koji dođu na Poljud i to moramo prevladati individualnom kvalitetom, moramo što prije zabiti gol kako bi se riješili pritiska'.