ŠTO ĆE REĆI UEFA?

Provokacija i baklje na koje treba reagirati

30.03.2011 u 17:40

Bionic
Reading

Iako je prvi čovjek Uefe Michel Platini oštro upozorio čelnike Hrvatskog nogometnog saveza da se navijački neredi, pa i zdravom ljudskom umu nekorektne koreografije neće tolerirati, u Parizu je opet bilo neugodnosti u režiji dijela hrvatskih navijača

Tijekom prvog poluvremena dio hrvatskih navijača formirao je slovo 'U', da bi početkom drugog dijela bakljama 'osvjetlao' obraz svima kojima je hrvatska reprezentacija u srcu. Dio arsenala završio je i na travnjaku pariškog Stade de Francea, što sigurno nije promaknulo ni Francuzu Platiniju.

Po povratku u Zagreb, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić istkanuo je nemoć Saveza po tom pitanju jer ni Savez ni klubovi nemaju represivne snage za suzbijanje takvih problema. Zato je zamolio državne institucije da se prime posla, pa da se takve stvari ne bi događale.

'Unatoč upozorenjima Uefe to se ipak dešava. Pitanje je tko i zašto to radi. Ne samo da je neprihvatljivo, to je i zabranjeno. Šteti Savezu, ali i svima nama. Od organizatora ćemo tražiti izvještaj. Ovo za nas može biti jako nezgodno i opasno jer smo dobili upute i rok da će naši navijači biti praćeni na gostovanjima, ali čak i kod kuće. Dosad nije bila praksa da se traži pojedinačni i individualni tretman, no sada tražimo pravnu zaštitu od problematičnih pojedinaca. To nije samo problem reprezentacije, već i svih klubova', naglasio je Srebrić.