RASPOLOŽENJE KOD SUSJEDA

Slovenci zadovoljni bodom, Srbi razočarani

30.03.2011 u 11:24

Bionic
Reading

I dok je Italija neprikosnovena u skupini C kvalifikacija za Euro 2012. za drugo mjesto se vodi 'mrtva trka' između Slovenije i Srbije. Obje reprezentacije su u utorak osvojile po bod, no dok su Slovenci time zadovoljni, Srbi su razočarani

Naši susjedi Slovenci su remizirali u Belfastu sa Sjevernom Irskom (0:0). Delo piše kako je osvojen samo bod, ali da je zadržana nada. Isto tako u tekstu stoji da su 'fantje' u prvom dijelu imale terensku inicijativu, ali ne i prave prilike koje su došle u nastavku s obje strane. Ističe se kako je Slovenija obranila drugo mjesto zahvaljujući kiksu Srbije u Estoniji.

Slovenski Dnevnik piše o dobroj igri kojom je osvojen bod. Njihov novinar tvrdi da su reprezentativci pokazali želju i natjecateljski duh kako bi došli do pobjede, da je Slovenija bila bolji takmac bez obzira na to što je Sjeverna Irska imala glasnu navijačku podršku.

Ni izvještaj 24 ur nije u kritičkim tonovima. Piše se da je Slovenija imala terensku premoć te da je s neodlučenim rezultatom ostala u igri za EURO. I u tome tekstu stoji da su gosti u prvom dijelu imali kontrolu u svojim rukama, a da su Irci postali opasniji tek u drugih 45 minuta.

U istoj skupini Srbija je razočarala svoje navijače odigravši mršavih 1:1 s Estonijom na gostovanju. Srpski mediji nezadovoljni su rezultatom pogotovo zato što je Srbija do pred sam kraj utakmice imala pobjedu 'u džepu'. Naime, u 84. minuti domaćini su postigli izjednačujući pogodak.

Tako mondo.rs piše kako je Srbija igrala bez nekolicine igrača te su se mogli vratiti u život u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ali nisu uspjeli.

'Protiv Estonije smo očekivali šest bodova, a osvojili smo tek jedan', stoji u tekstu aludirajući na činjenicu da je Estonija pobijedila Srbiju u Beogradu.

'Imali smo više prilika i trebali smo ranije postići drugi pogodak i tako osigurati pobjedu u Estoniji', kazao je nakon utakmice izbornik Srbije Petrović.

B92 navodi kako se igralo na lošem terenu, a citiraju igrače srpske reprezentacije koji su redom razočarani rezultatom iz Estonije.

Ništa manje kritički ne piše ni u Sportskom žurnalu.

'Srbija je na gostovanju u Tallinu bila na putu k pobjedi i osvajanje drugog mjesta u skupini koje vodi u doigravanje, ali je osvojen samo bod'.