FRA - HRV 0:0

Remi koji je dobrodošao Biliću i igračima

30.03.2011 u 09:14

Bionic
Reading

Nakon blamaže i poraza u Gruziji, Hrvatska je u Parizu odigrala prijateljsku utakmicu s Francuskom, a kao utjeha Biliću i igračima, konačnih je 0:0 protiv nove i pomlađene Francuske

Francuska i Hrvatska igrali su na Stade de Franceu prijateljski dvoboj, koji je objema reprezentacijama trebao za podizanje samopouzdanja. Francuzima nakon sramote na SP-u, a našima nakon blijede igre i poraza u Gruziji. Zato su obje momčadi i u dvoboj ušle relativno oprezno, ne želeći previše riskirati. Jedini koji je bio preangažiran bio je Malouda, s tri krvnička starta na našim igračima.

Prvu ozbiljniju prigodu imali su naši u 15. minuti, ali Srnin slobodnjak završio je u živom zidu. Potom su živnuli Franuczi, kojima je pripala završnica prvog dijela, ali i najbolja prilika u tom dijelu. Strinić, koji je ušao umjesto ozlijeđenog Pranjića, izgubio je loptu na sredini terena, Menez je dobio tu loptu te odlično prošao po desnoj strani i uposlio Benzemu koji s pet, šest metara puca visoko preko gola. Jedini opasni udarac prema Llorisu uputio je Perišić, koji se izborio za jednu loptu te zapucao prema suprotnom kutu, ali francuski je golman dobro intervenirao.

Na početku drugog dijela Pletikosa je zamijenio Runju, a Rakitić Strinića, što je bio dodatni poticaj našima. Plete je bio odličan, čak je spašavao dvije čiste gol prilike domaćina, dok se i u napadu stvaralo više opasnosti pred Llorisom. Ipak, pravi napredak u igri vidjeli smo tek od 59. minute, i to kod domaćina, kada se na terenu pojavio Ribery. Bio je prava opasnost, ali na svu sreću bez konkretne završnice. Hrvatska je na kraju izvukla 0:0, što joj nakon poraza od Gruzije može biti putokaz, ali i dokaz da ipak nije dotaknula dno, kako je to većina medija prikazala.

Bila je to treća utakmica ovih dviju reprezentacija na ovom stadionu, a u prethodne dvije upisani su porazi - na SP-u 1998. bilo je 2:1, a u prijateljskoj utakmici, godinu dana kasnije, 3:0.

FRANCUSKA - HRVATSKA 0:0

PARIZ - Stade de France - 80.000 gledatelja; Sudac: Alan Kelly (Irska)

Žuti kartoni: Diarra (69), Revellier (81) / Lovren (30), Vukojević (42), Srna (76), Vida (84)

FRANCUSKA: Lloris - Revellier, Mexes, Rami, Clichy - Matuidi (od 87. Villa), Nasri (od 85. Gourcuff), A.Diarra - Menez (od 59. Remy), Malouda (od 59. Ribery), Benzema (od 75. Gameiro)

HRVATSKA: Runje (od 46. Pletikosa) - Pranjić (od 24. Strinić, od 46. Rakitić), Lovren, Šimunić, Ćorluka - Srna (od 80. Vida), Vukojević, Modrić, Kranjčar - Perišić (od 71. Petrić), Jelavić (od 56. Kalinić)