SLAVLJE DOMAĆIH 1:0

Kecbaja i Gruzija zapaprili Biliću i Hrvatskoj

26.03.2011 u 19:57

Bionic
Reading

U petom kolu kvalifikacija za odlazak na Euro 2012. Hrvatska je upisala prvi poraz i zakomplicirala put prema željenom cilju. Bila je Hrvatska dominantna, ali u 90. minuti Kobiašvili je poentirao iz jedine prilike domaćina

U svom 50. jubilarnom vođenju hrvatske nogometne reprezentacije izbornik Bilić doživio je ne najveći, ali svakako jedan od najgorih poraza. Protiv Gruzije naša je reprezentacija bila apsolutni favorit, što se na terenu i vidjelo. Doduše, ne po broju prigoda, već po posjedu lopte. No, kao što je i izbornik Bilić rekao nakon utakmice, bilo je premalo kvalitetnih lopti prema napadačima, pa se tek dva opasna udarca (Petrić, Kranjčar) mogu smatrati mizerijom.

Izveo je Bilić na stadion u Tbilisiju dosta ofenzivnu momčad, no kako su se domaćini više orijentirali na obranu nego na napad, bilo je teško doći do domaćeg šesnaesterca. Pritom nije zanemarivo ni to što su i Modrić i Kranjčar bili rezervirani te što je tek jedna Nikina lopta imala oči. Bila je to situacija u 24. minuti kada je preko pola igrališta proigrao Srnu, ali je ubačaj kapetana završio u korneru.

Domaćini osim udarca Kobiašvilija u 90 minuta utakmice nijednom nisu uputili udarac u okvir gola. Tek su dva, tri puta pucali, ali uglavnom neprecizno, pa je pogodak gruzijskog napadača, i to u zadnjoj minuti utakmice, bio potpuni šok za cijelu našu ekspediciju. Na taj je način i kompromitirano sve dosad dobro napravljeno u kvalifikacijama, jer ni Gruzija ni Grčka u dosadašnjem dijelu kvalifikacija nemaju poraz.

GRUZIJA - HRVATSKA 1:0 (0:0)
Tbilisi - 65.000 gledatelja, stadion Boris Paičadze; sudac Paolo Tagliavento (Italija)
Strijelac: 1:0 Kobiašvili (90')
GRUZIJA: Revišvili, Salukvadze, Hubutija, Kaladze, Amisulašvili (od 73. Gogua), Hizanašvili, Kankava, Daušvili, Iašvili (iod 62. Marcvaladze), Kobiašvili, Dvališvili (od 46. Siradze)

HRVATSKA: Runje - Srna, Ćorluka, Lovren, Strinić - Rakitić (od 60. Perišić), Dujmović, Modrić - Petrić (od 84. Pranjić), Kranjčar (od 70. Jelavić) - Kalinić