ZNA ZDRAVKO ZAŠTO

Mamić: Nagovarat ću Bilića da ostane do SP-a 2014.

24.03.2011 u 20:31

Bionic
Reading

Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić ekskluzivno za sportski tjednik Max progovorio je o plavima, ali i HNS-u i reprezentaciji

S kojim će Dinamo trenerom u Ligu prvaka?

'To je suvišno pitanje premda naš trener često spominje odlazak. To je jedna od rijetkih stvari koja mi se kod njega ne sviđa. Nema ni jedan razlog da to govori jer imamo ugovor na dvije i pol godine, a zna se čemu ugovor služi: da bi ga obje strane poštovale. Kako smo ga dobrovoljno sklopili, tako ga dobrovoljno možemo i razvrgnuti. Zadovoljni smo s Halilhodžićem, ostvario je rezultate koje smo očekivali i ne postoji ni jedna trzavica između nas', kazao je Zdravko Mamić.

Pobjeda nad Hajdukom ga je oraspoložila.

'Dinamo je s Halilhodžićem u prvenstvu odigrao 19 utakmica, ima 16 pobjeda i tri remija. Što tu još dodati...'

Ima li Dinamo momčad za Ligu prvaka i koliko ćete uložiti u pojačanja?

'Ne mogu to sto posto tvrditi, ali mislim da Dinamo neće uložiti ništa! Najprije, mi smo od prošloga ljeta doveli devet igrača, a priključit će se Alispahić', kaže Mamić i poentira:

'Ako u šest mjeseci dovedemo toliko igrača, od kojih se većina pokazala kao dobre investicije, ne možemo onda svake godine mijenjati kompletan Dinamo. Niti je to potrebno niti imamo mogućnosti kupiti. Nama bi prevaga bio netko od deset milijuna eura, ali ni takav nam ne bi ništa jamčio'.

Što ćete poduzeti da smirite problematičnog brazilskog veseljaka Sammira?

'Slučaj Sammir uopće ne postoji! Da ja odlučujem, a ništa ne odlučujem kad je u pitanju svlačionica, onda slučaja Sammir ne bi bilo. Za mene je događaj kad igrač nije vani, a ne kad je vani. Jer, otkad je Boga i svijeta, igrači su izlazili. Naravno, nisu se ubijali u alkoholu, kao što se ni Sammir ne ubija. On ima samo možda malo izraženiji način izlaženja', odgovara Mamić.

Nekoga moramo prodati

Hoće li Dinamo moći preživjeti bez prodaje igrača?

'Neće!'

Tko je prvi za prodaju?

'O tome odlučuje tržište. Do sada smo mogli prodati Sammira, Vrsaljka, Badelja i Kovačića, a ove godine moramo prodati bar jednoga, to je moj cilj i želja. Zašto? Zato što sam ja predsjednik uprave koji mora osigurati likvidnost kluba i bilancu'.

Tko će biti sljedeći izbornik?

'Već sada bih Slavena Bilića vezao novim mandatom! Ja ću to i predložiti, spremam se u Gruziju i Francusku, gdje ću na tome raditi. A na Euru ćemo biti hit, osvojit ćemo jedno od prva tri mjesta!'

Cijeli intervju pročitajte u sportskom tjedniku Max.