RAT JE KRIV ZA SVE

Libijski nogometaši domaćini u Maliju

22.03.2011 u 14:12

Bionic
Reading

Unatoč ratnim zbivanjima u zemlji, libijska nogometna reprezentacija ipak će odigrati kvalifikacijsku utakmicu Afričkog kupa nacija protiv Komorskih otoka u malijskom gradu Bamaku u nedjelju

Odigravanje utakmice potvrdio je libijski izbornik Brazilac Marcos Paqueta, ali je kazao da 'ne zna tko će od nogometaša uopće doći u Bamako, te u kakvom će psihološkom stanju nogometaši biti'.

Paqueta je odmah nakon izbijanja nereda otputovao u Brazil, odakle u Mali putuje u petak, gdje će ga čekati igrači. U libijskoj reprezentaciji samo su dvojica nogometaša koji ne igraju u Libiji - srednjak Mahamat je član portugalske Beire Mar, a napadač Zayed irskog Derry Citya.

'Libijci me uvjeravaju da će na utakmicu poslati sve igrače, iako pouzdano znam da su trojica mojih nogometaša u Benghaziju, te još uvijek nemam nikakvih vijesti o njima. Ovo nije normalna situacija, ali pokušat ćemo dati sve od sebe i pobijediti', kazao je libijski izbornik.

Libijci čak odlično stoje u kvalifikacijskoj skupini za Kup nacija jer su u gostima odigrali s Mozambikom 0:0, a kod kuće pobijedili Zambiju s 1:0.

Utakmica protiv Komorskih otoka trebala se održati u Libiji, ali je Afrički nogometni savez prebacio domaćinstvo u Mali. Istodobno, Libijci moraju poslati i mladu momčad u Južnu Afriku na dvoboj kvalifikacija za Olimpijske igre.