PEH ZA BiH

Ćiro u novim problemima zbog ozljede Salihovića

03.03.2009 u 12:03

Bionic
Reading

Veznjak njemačkog nogometnog prvoligaša Hoffenheima i reprezentacije BiH Sejad Salihović pauzirat će najviše četiri tjedna zbog ozljede koljena, objavila je u ponedjeljak novinska agencija Associated Press

Salihović se ozlijedio tijekom zagrijavanja za subotnju prvenstvenu utakmicu protiv Borussije Dortmund, ali nije osjećao bol pa je odigrao cijeli susret. Ozljeda je utvrđena tek dan kasnije prilikom liječničkoga pregleda.

Ovo je još jedan težak gubitak za donedavno vodeću momčad Bundeslige, koja je već ranije ostala bez svog najboljeg strijelca Vedada Ibiševića, koji je također reprezentativac BiH.

Osim Hoffenheima, na gubitku je i reprezentacija BiH, koju vodi hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević. Bosnu i Hercegovinu 28. ožujka i 1. travnja očekuju dva ključna susreta protiv Belgije u kvalifikacijama za SP 2010. Ćirini izabranici prvo gostuju u Belgiji, a 1. travnja igraju u Zenici s istim protivnikom.

U skupini petorih kvalifikacija za SP 2010. nakon četiri kola vodi Španjolska sa 12 bodova, a slijede Turska s osam, reprezentacija Belgije ima sedam, a Bosna i Hercegovina šest bodova.