ZADOVOLJNI ŽDRIJEBOM

Vukojević: Imamo veliku šansu za polufinale

18.03.2011 u 13:30

Bionic
Reading

Kijevski Dinamo u četvrtfinalu Europske lige 7. travnja gostuje u Bragi, a sedam dana kasnije na svom stadionu očekuje potvrdu prolaska u polufinale

Nakon minimalnog poraza od Manchester Cityja, boravak na sjeveru Engleske za nogometaše kijevskog Dinama potrajao je malo duže od planiranog, pa su ždrijeb četvrtfinala Europske lige dočekali u Manchesteru. Naravno, hrvatski igrač Ognjen Vukojević prenio je dojmove o Bragi, suparniku preko kojeg se može u polufinale.

'Moram odmah reći da se radi o dobroj momčadi, koja je svojim igrama u Ligi prvaka protiv Arsenala, kojeg su dobili doma, te solidnim utakmicama protiv Šahtara, potvrdila da zna igrati nogomet. Sada su još izbacili i Liverpool, pa nam je to dodatni signal za oprez', rekao je za tportal Ognjen Vukojević.

Dobro, ali od tri Portugalca su najmanje atraktivni, vjerojatno i najmanje opasni.

'Nisam želio Porto, ali ni španjolski Villarreal. Mislim da smo sa ždrijebom imali sreće, ali morat ćemo se pomučiti pa da prođemo dalje. Na ruku nam ide i to što prvo igramo u gostima, a uzvrat na svom stadionu, tako da vjerujem u konačni uspjeh. Ustvari, imamo veliku šansu za polufinale.'

Bili ste vrlo blizu Mariju Balotteliju kada vam je ozlijedio suigrača Popova, pa ste mu čak nešto i prigovorili.

'Nisam mogao vjerovati kako je skočio i kramponima ozlijedio našeg igrača, Popov sada ima posjekotinu. Morao sam mu reći da je išao divljački, neoprezno. No zato smo mi na kraju ipak slavili. Olakšao nam je posao', zaključio je Vukojević.

Parovi četvrtfinala (7. i 14. travnja):

Porto - Spartak Moskva
Benfica - PSV Eindhoven
Villarreal - Twente
Braga - Dinamo Kijev

Polufinalni parovi (28. travnja i 5. svibnja):


Braga/Dinamo Kijev - Benfica/PSV
Porto/Spartak Moskva - Villarreal - Twente

Finale, Dublin, 18. svibnja