NIŠTA OD 'KOCKASTIH'

Gavranović odlučio igrati za Švicarsku

17.03.2011 u 19:35

Bionic
Reading

Nogometaš Schalkea Mario Gavranović odlučio je da će u budućnosti nastupati za švicarsku reprezentaciju, a ne za hrvatsku nacionalnu selekciju te je na taj način demantirao predsjednika HNS-a Vlatka Markovića

Švicarci su posljednjih dana bili u velikoj panici, jer su se bojali da napadač Mario Gavranović ne izabere Hrvatsku umjesto Švicarske kao što su to ranije napravili Ivan Rakitić i Mladen Petrić.

U četvrtak su švicarski mediji pisali kako će se na popisu izbornika Ottmara Hitzfelda naći i ime Marija Gavranovića, a njihovi novinari su izrazili nadu da će se 21-godišnji napadač pojaviti na pripremama za utakmicu s Bugarskom (26. ožujka).

Igrač bundesligaša iz hrvatske obitelji koji je rođen u švicarskom Luganu ostao je tajanstven za švicarske medije, odnosno hoće li prihvatiti Hitzfeldov poziv, no u razgovoru za hrvatske medije je priznao kako je odluka donesena.

'Jednostavno nisam imao vremena za previše razmišljanja. Dobio sam poziv od A reprezentacije Švicarske za utakmicu protiv Bugarske, a istodobno nisam u kontaktima s Hrvatskim nogometnim savezom osjetio preveliki interes i bilo bi previše riskantno za moju karijeru odbiti ovaj poziv, nisam se želio poigravati sa svojim životom. K tome, procijenio sam da ću se lakše izboriti za mjesto u momčadi u Švicarskoj, nego u Hrvatskoj, jer je manja konkurencija u napadu,' rekao je Gavranović i dodao:

'Razgovarao sam sa Zorislavom Srebrićem i Slavenom Bilićem, najavili su i dolazak u Gelesenkirchen, ali ipak su malo kasno reagirali. Sve se sad naglo dogodilo i morao sam odmah odlučiti. Braća i prijatelji željeli su da igram za Hrvatsku, roditelji su mi ponovili da će prihvatiti svaku moju odluku i tako sam ipak izabrao Švicarsku.'

Priča je očigledno završena, iako je predsjednik HNS-a Vlatko Marković prije nekoliko dana izjavio kako se Gavranović već odlučio za Hrvatsku. Izgleda da prvi čovjek hrvatskog nogometa nije bio u pravu.