LIGA PRVAKA

Real nakon šest godina među osam najboljih

16.03.2011 u 22:38

Bionic
Reading

Poznata su i posljednja dva četvrtfinalista Lige prvaka. U srijedu su prolaz među osam izborili Real Madrid i Chelsea koji su se tako pridružili Tottenhamu, Manchester Unitedu, Barceloni, Interu, Schalkeu i Šahtaru

Real do prolaza preko 'crne mačke'

Real je nakon šest sezona opet prošao među osam najboljih klubova Europe. 'Kraljevi' se ovoga puta nisu poskliznuli na Lyonu koji im je u prošlosti zagorčavao život. Nakon 1:1 na Gerlandu, sada je na Santiago Bernabeu Mourinhova družina upisala pobjedu 3:0. Bio je to prvi trijumf madridske momčadi protiv 'lavova' u osam njihovih međusobnih utakmica.

Početni pritisak Reala u uvodu utakmice nije urodio plodom. Lyon je uskoro uspostavio ravnotežu i bio podjednako opasan. Kako se bližio kraj poluvremena domaćin je opet polako preuzimao inicijativu koja je nagrađena prvim ovosezonskim europskim golom Marcela u 37. minuti. Brazilac je odigrao dupli pas s Ronaldom, prevario Lovrena (igrao cijelu utakmicu) i zatim svladao Llorisa. Do odmora je sjajnu priliku za Real zapucao Benzema, a istom igraču je nešto kasnije opravdao poništen gol zbog zaleđa.

U nastavku je domaćin krenuo po drugi pogodak, a Lyon je sve teže podnosio pritisak. Nakon jednog krivog dodavanja i smušenosti u gostujućoj obrani, Benzema je u 66. minuti i u drugoj utakmici zabio svojem bivšem klubu. Deset minuta kasnije Lyonova obrana je još jednom ispala, a strijelac je bio Di Maria za konačnih 3:0.

Treba spomenuti kako je ovom pobjedom Real nastavio fantastičan niz od kada ih je preuzeo portugalski stručnjak. Bila je to njihova 22. ovosezonska domaća pobjeda u svim natjecanjima iz isto toliko utakmica.

Real Madrid - Lyon 3:0

Strijelci: 1:0 Marcelo (37), 2:0 Benzema (66), Di Maria (76)
Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo - Di Maria (od 79. Granero), Xabi Alonso, Özil, Khedira, Cristiano Ronaldo (od 74. Adebayor) - Benzema (od 84. L. Diarra)
Lyon: Lloris - Réveillere, Cris, Lovren, A. Cissokho - Gourcuff (od 69. Pied), Toulalan, Källström - Briand (od 46. B. Gomis), Lisandro Lopez, Delgado (od 80. Pjanić)

Prvi Realov gol na utakmici


Chelsea rutinski do osam najboljih

Kopenhagen je došao na Stamford Brigge po čudo, jer je Chelsea u prvom susretu u Danskoj slavio 2:0. No velika iznenađenja u nogometu se ne dešavaju svaki dan i u uzvratu nije bilo golova.

Danci su se hrabro postavili u Londonu, ali je domaćin ipak bio bolji i bliže pogotku. Chelsea je u prvih 45 minuta imao nekoliko sjajnih prilika (Drogba. Žirkov), dok će gosti žaliti za vratnicom N'Doyje.

I u drugom poluvremenu Danci su jednako dobro držali loptu kao Chelseajevi igrači, samo što je Ancletottijev sastav bio znatno konkretniji u napadačkim akcijama. No gledatelji nisu vidjeli golove što nije previše razočaralo navijače 'bluesa', jer je Chelsea treći engleski klub u četvrtfinalu Lige prvaka.

Chelsea - Kopenhagen 0:0

Chelsea: P. Cech - Bosingwa, Ivanovic, Terry, A. Cole - Ramires, Mikel (od 86. Essien), Lampard - Zhirkov (od 77. Malouda) - Anelka (od 70. Torres), Drogba
Kopenhagen: Wiland - Wendt, Jorgensen, Mikael Antonsson, Bengtsson (od 63. Zohore) - Bolanos (od 90+2. T. Kristensen), Claudemir, Kvist, Vingaard (od 76. Santín) - N'Doye, Grönkjaer