TRANSPARENT NA DERBIJU

Grobari: Purda - ubica srpskih zarobljenika

16.03.2011 u 18:14

Bionic
Reading

Na prvoj utakmici polufinala kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde domaći navijači su se transparentom dotaknuli hrvatskog branitelja Tihomira Purde

Grobari su preko svoje tribine na jugu izvjesili transparent velikih dimenzija na kojem je pisalo: 'Purda, ubica srpskih zarobljenika.'


Na utakmici se pojavilo oko 25 tisuća gledatelja, a domaći navijači su verbalno provocirali i trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog, kojem su skandirali 'Zvezdin četniče', a njegovim igračima su vikali 'ustaše'.

Partizan je na stadionu JNA slavio 2:0, oba je gola zabio Prince Tagoe (4, 49), a Prosinečkom je to bio prvi poraz u samostalnoj trenerskoj karijeri. Srbijanski mediji pišu da je to bio jedan od boljih derbija igranih posljednjih godina.

'Prvo poluvrijeme je bilo teško, rano smo došli u vodstvo i prepustili Crvenoj zvezdi inicijativu. Međutim, sve se promijenilo u nastavku, vratili smo se u igru i zasluženo pobijedili 2:0. Očekujem prolaz, jer vjerujem da možemo dati gol na Marakani', rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Uzvratna utakmica je na rasporedu 6. travnja.

U drugom polufinalu Vojvodina je u Lučanima pobijedila Sevojno 2:1