'DOBRO ZA KLUB'

Magath dobio otkaz u Schalkeu

16.03.2011 u 12:33

Bionic
Reading

Njemački nogometni prvoligaš Schalke 04 otpustio je trenera Felixa Magatha, a ta odluka stupa na snagu odmah, objavljeno je nakon izvanredne sjednice klupskog vodstva u srijedu

'Iz naše perspektive, postoje vrlo dobri razlozi za ovakvu odluku. No, za sada nećemo reći ništa više zbog pravnih postupaka koji su u tijeku', stoji u priopćenju kluba.

'Ovo je dobra odluka za Schalke 04', rekao je predsjednik kluba Clemens Toennies.

Magath je u Schalke stigao u ljeto 2009. godine, te je u prvoj sezoni svog četverogodišnjeg ugovora s klubom zauzeo drugo mjesto u njemačkom prvenstvu iza dominantog Bayerna. No, ove sezone Schalke se osam kola prije kraja prvenstva nalazi na razočaravajućem 10. mjestu, a loš dojam tek je djelomično popravljen plasmanom u četvrtfinale Lige prvaka i finale njemačkog Kupa.

Prema pisanju njemačkih medija, Magatha bi trebao zamijeniti Ralf Rangnick, koji je vodio Schalke 2004. i 2005. godine, a koji je u siječnju dobio otkaz u Hoffenheimu zbog sukoba s vodstvom kluba.

Uz Rangnicka, kao mogući novi trener spominje se bivši grčki izbornik Otto Rehhagel, koji bi vodio momčad iz Ruhra do kraja sezone i pronalaska dugoročnog rješenja.