MUČNO U VINKOVCIMA

Bijes u Cibaliji: Ajmo opet za odojak i gajbu piva

14.03.2011 u 00:45

Bionic
Reading

Dinamo je prošao (1:0) teško gostovanje u Vinkovcima i zadržao distancu pred Hajdukom uoči derbija idućeg vikenda u Zagrebu. Na istoku Hrvatske bilo je svega, a najmanje dobrog nogometa

Ni tri gola Beqiraja ne bi bila dovoljna da prebrišu dojam iz dvoboja koji su 'začinile' razbijena Palićeva glava, pogibeljni startovi, sudac izvan forme, hukanje Sammiru i bahatost gostiju iz Zagreba.

A kamoli jedan, koji je Dinamu donio strašno važnu pobjedu i prikrio barem nedorečenu ofenzivnu igru koja još nije došla na razinu koju trener Halilhodžić zahtijeva. Vrlo upitna ostaje i sudačka odluka da zbog zaleđa poništi Kresingerov gol, presuda o njenoj ispravnosti doći će idućeg vikenda kada adekvatna snimka bude analizirana u Oku sokolovom.

'Ne znam samo je li onaj pomoćni možda vidoviti Milan? Počeo je mahati i prije centaršuta', rekao je za Sportske novosti Cibalijin igrač Petar Tomić i dodao.

'Sudac Marić nam se doslovno rugao. 'Joj, sori, nisam vidio', nakon previda i smije ti se u lice. Pa za tri minute opet. Najviše boli osjećaj bespomoćnosti, ovaj naš nogomet treba na godinu, dvije skinuti s aparata pa da igramo za svoj gušt, za pečeni odojak i gajbu piva', za romantičnim vremenima je zavapio Tomić i dodao kako mu se i nedosuđeni penal nad Kresingerom čini čist kao suza.

Cibalijini jurišnici osjećaj su nemoći usmjerili prema skupocjenim modrim gležnjevima i glavama, ali Tomić je za suludu taktiku pronašao novo obrazloženje.

'Istina, bili smo oštri nakon isključenja Radotića, ali oni su počeli. Brezovec je odmah na startu pokosio Kresingera i nije dobio ni žuti karton…'

Isključenje nije upitno, ali sve druge važnije situacije Bruno Marić dosudio je u korist Dinama. Vinkovčani su takav tretman povezali s činjenicom da su elektori njihove županije nedavno glas dali Igoru Štimcu. Valjda nisu u pravu, jer u protivnom dekretom treba ukinuti takvu ligu. Dinamo suci znaju i oštetiti, ali puno je češće protežiran (kao i Hajduk te ostali najutjecajniji klubovi u svojim ligama) čime ljudi u crnom zapravo rade medvjeđu uslugu. Jer Brezovcu onakvi startovi u Europi sigurno neće proći. Dva takva i vani je, a na to se mora naviknuti u HNL-u.

Dinamovi igrači znaju se ponašati, čak se i predsjednik uprave primirio, ali zato je iz Maksimira dan nakon dvoboja putem Jutarnjeg lista zavrištao direktor za komunikacije Tomislav Marčinko. S pravom se požalio na rasizam spram Sammira i onda debelo prešao granicu.

'Nitko nas nije ni čašom vode ponudio, pa gdje je nestala čuvena slavonska gostoljubivost. Zar je moguće da čelnici Cibalije takvim postupcima sramote svoj grad i regiju, a sve zbog notornog gubitnika Igora Štimca', usudio se zapitati čovjek bez ikakve specifične nogometne težine. Neki nikada neće shvatiti.

Za ponedjeljak u podne je sazvana maksimirska presica, a pred mikrofone će nakon relaksacijskog vikenda u Ičićima sjesti svježi Zdravko Mamić. Pretpostavlja se da će prevladavati pomirljivi tonovi uoči derbija i podrška treneru Halilhodžiću.