OSIJEK SE IZVUKAO

Šibenik i Rijeka do gostujućih pobjeda

12.03.2011 u 16:58

Bionic
Reading

U prvom od tri subotnja termina u HNL-u odigrana su tri dvoboja u kojima su domaćini uzeli samo jedan bod

Istra 1961 – Šibenik 1:4

Šibenčani su u Pulu doputovali bez devetorice prvotimaca, no potpuno su deklasirali domaćine i s pobjedom 4:1 pobjegli iz društva posljednja tri koje vodi u drugu ligu. U prvom poluvremenu Niko Tokić je dodao za vodeći gol Jelića, a drugi je zabio sam, da bi u 50. minuti svojim drugim dodavanjem za strijelca Alispahića riješio pitanje pobjednika.

Za 4:0 je pogodio Kartelo, a deset minuta prije kraja je gol, koji neće donijeti ni natruhe utjehe momčadi koja u tri proljetna kola ima i toliko poraza, zabio Tepurić.

Slaven Belupo – Rijeka 0:1

Rijeka je tjedan u kojemu su ostali bez Radomira Đalovića okončala vrijednom pobjedom u Koprivnici. Igrač Belupa Stjepan Poljak u 27. minuti je pogodio vratnicu, a nakon 11 minuta drugog poluvremena Antonini Čulina je bio precizniji i lijepu kontru Rijeke pretvorio je u slavlje gostujućih navijača.

Bio je to prvi gol Rijeke ovoga proljeća. Domaći su napadali, no bez učinka, a najbliže izjednačenju su došli u sučevoj nadoknadi kada je Kristijan Čaval zaustavio šut domaćih na samoj gol liniji. Rijeka se ovom pobjedom vratila u gornji dom HNL-a.

Osijek – Hrvatski Dragovoljac 0:0

Dragovoljac je u prva dva proljetna kola upisao dvije pobjede i osječanima kod Drave demonstrirao kako njihov učinak nije nimalo slučajan. Istina, serija im je stala, ali su bili bliže uspjehu.

Najviše mogu žaliti za udarcem Švarića koji je pet minuta prije kraja sa 12 metara pogodio spojnicu osječkog gola. Dragovoljci su još uvijek zakucani za dno ljestvice, ali ovim tempom bi mogli ući u ravnopravnu borbu za ostanak što se prije 15-ak dana činilo kao sasvim nemoguće.