DRAME U LIGI PRVAKA

Spursi se provukli, Hrvat spasio Schalke

09.03.2011 u 22:45

Bionic
Reading

Odigrana su još dva uzvrata osmine finala Lige prvaka, Tottenham je u Londonu izvukao trijumfalni remi protiv Milana, dok je Schalke preokretom nokautirao španjolsku Valenciju

Tottenham – Milan 0:0 (1:0)

Luka Modrić i Vedran Ćorluka odigrali su svih 90 minuta, dok Kranjčara i Pletikose nije bilo u zapisniku, a Tottenham je rezultatom 0:0 obranio prednost iz Milana i ušao među posljednjih osam.

Milan je bio bolji na bučnom White Hart Laneu, ali nisu uspjeli zabiti gol i presudio je gol Croucha u Italiji. Tragičar dvoboja bio je Robinho kojemu je Gomes skinuo dvije sjajne prilike, dok je u neuvjerljivom Tottenhamu Modrić odigrao utakmicu ispod svog renomea. Ćorluka je bio solidan.

Schalke – Valencia (3:1) prvi dvoboj (1:1)
Strijelci: Farfan 40, 90, Gavranović 52/Costa 17

Puno ljepši dvoboj odigran je u Gelsenkirchenu gdje je Schalke slavio sa 3:1 protiv Valencije i tako oplodio 1:1 iz Andaluzije. Valencia je povela nakon sretnog gola Coste, ali to je bio samo poziv Nijemcima da odigraju ponajbolju utakmicu sezone.

Malo prije odmora Farfan je svojim prvim golom večeri iz slobodnjaka vratio egal, a u nastavku je igrač odluke bio mladi švicarski reprezentativac hrvatskih korijena Mario Gavranović koji je pogodio za vodstvo Nijemaca u sedmoj minuti nastavka.

Jasno je da je Valencia odgovorila ofenzivom, no nisu pronašli put do Neuerove mreže, a nakon pogođena dva okvira gola sjajnog Gavranovića (drugi je bila greda nakon loba sa 40 metara), točku na i stavio je Farfan u sučevoj nadoknadi.