SANTOSOVO BLAGO

Chelsea u lovu na par brazilskih dragulja

08.03.2011 u 16:40

Bionic
Reading

Već se mjesecima priča da će Chelsea na kraju sezone proći temeljiti remont, a kao potvrda takvim procjenama služi i vijest da je bogati Abramovič na stranu spremio milijune kojima želi dovesti najperspektivniji dvojac brazilske Serie A

Chelsea je, piše brazilski O Globo, obavijestio Neymara i Gansa da će tijekom polusezone Santosu poslati službene ponude za njihove usluge i da bi ih željeli vidjeti u Londonu već uoči iduće sezone.

Najveću konkurenciju u dovođenju velikih zvijezda uz Brazila trebali bi imati u milanskom Interu.

Neymar je napadač i tek mu je 19 godina. Romario i Pele su javno nagovarali tadašnjeg izbornika da ga vodi na SP u JAR-u, ali Dunga ga je ostavio doma i doživio neuspjeh. Čak je organizirana i peticija, ali 14.000 potpisa brazilskih fanatika nije zanimalo izbornika. Debi za Selecao je doživio protiv SAD-a prije sedam mjeseci i odmah zabio gol. U dvije sezone za Santos je upisao čak 112 nastupa i 57 golova.

Paulo Henrique Ganso je dvije godine stariji i ofenzivni je veznjak s brojem 10 na leđima. Kao klinca otkrio ga je nekadašnji napadač Barce Giovanni, a danas ga stilom igre uspoređuju s Kakaom. Bio je najbolji igrač lanjskog brazilskog kupa, koji je Santos i osvojio, a za Brazil je debitirao na istoj utakmici kao i Neymar. Za razliku od suigrača, nije imao sreće i na toj je utakmici pogodio gredu.

U pitanju je zaista spektakularan dvojac za kojega će, tko god ih odluči dovesti, morati platiti znatno više od 50 milijuna eura.

Pet golova Neymara Guaraniju i sjajno dodavanje Gansa prije trećeg gola
Loša muzika, ali odličan veznjak