ENGLESKI DIVLJACI

Huligani tuku i policijske konje

02.03.2009 u 10:52

Bionic
Reading

Tisuće navijača West Hama otputovalo je prošle srijede u Middlesbrough i ljutnju zbog razočaravajućeg nogometa, odnosno igre svoje momčadi iskalilo je na - policijskom konju

Incident je izgledao otprilike ovako...

Poraz od domaćeg Middlesbrougha u FA kupu (0:2), možda još i više blijeda igra njihove momčadi, razbjesnjeli su navijače West Hama. Nakon završetka susreta, kad su igrači već odavno napustili travnjak, na polupraznom Riverside stadionu umalo je došlo do bliskog susreta domaćih i gostujućih tifoza. Policija je reagirala vrlo brzo, konjička postrojba smirila je većinu 'zapaljivih' gostiju, no unatoč tome, šake su poletjele.

Međutim, za razliku od uobičajenih tučnjava s policijom, kakve na našim stadionima gotovo redovito uprizoruju i domaći huligani, navijači West Hama obrušili su se na - konja! Baš kao u starim kaubojskim filmovima, jedan od huligana potegao je šaku na konja i, prema izjavama očevidaca koji su cijelu priču javili otočkim novinarima, pogodio ga posred njuške.

'To je bilo šokantno', sukus je izjava ljudi koji su svjedočili manijakalnom izljevi bijesa jednog od huligana.

Policija nije objavila što je bilo s konjem, no možemo pretpostaviti da je ta plemenita životinja, ni kriva ni dužna za napad na nju, ipak na kraju prošla bez težih posljedica.