BARCELONA - ARSENAL (20.45)

Wenger: Igrači bi dali život za pobjedu

08.03.2011 u 09:54

Bionic
Reading

U utorak će se od Lige prvaka oprostiti jedna od dvije momčadi koje igraju najljepši nogomet nas svijetu. Na Nou Campu je uzvrat osmine finala Lige prvaka između Barcelone i Arsenala (20.45)

Arsenal u katalonsku prijestolnicu stiže s pobjedom od 2:1 iz Londona. Bila je to prva pobjeda 'topnika' protiv Barcelone u Ligi prvaka. U prijašnjih pet susreta ova dva kluba, Španjolci su upisali tri trijumfa uz dva remija.

'Nema sumnje, za nas je ovo prvo finale sezone i kod kuće pred svojim navijačima ne smijemo pasti. Analizirali smo Arsenal i zaključili kako Fabregas nije jedini njihov ključni igrač. Tu je i Wilshere koji je jako važan za gostujuću igru', rekao je veznjak Barce Andres Iniesta.

Domaćin je na mukama u zadnjoj liniji jer ne može računati na Piquea i Puyola. Kod gostiju sigurno neće biti Walcotta i Songa, dok je Van Persie iznenađujuće na popisu za utakmicu.

'Napast ćemo, budite uvjereni da ćemo pokušati sve što je u našoj moći da pobijedimo', jasan je bio trener Barcelone Guardiola.

Optimizam u Barceloni podgrijava činjenica da je Barcelona u svim natjecanjima nanizala 20 domaćih utakmica bez poraza, ali da je pred njom težak zadatak, svjedoči podatak da je Arsenal u Europi prošao 14 puta iz 15 pokušaja kada je slavio u prvom domaćem susretu. Jedino je Valencia 2001. u četvrtfinalu uspjela okrenuti Wengerovu družinu.

'Ako pitate bilo kojeg igrača, on bi dao život da pobjedi u ovoj utakmici. Obje strane imaju sličnu filozofiju i igraju atraktivno. Jedan od problema za nas će biti oduprijeti se Barceloninom pritisku i vidjet ćemo kako ćemo reagirati na to', govorio je menadžer Arsenala Arsene Wenger.

Arsenal - Barcelona 2:1, prva utakmica