NEMA SLOGE

BiH pred suspenzijom Fife i Uefe

07.03.2011 u 22:09

Bionic
Reading

Iako još ništa nije službeno, čini se da Nogometni savez Bosne i Hercegovine broji posljednje dane prije suspenzije krovnih institucija kontinenta i planeta

Poznat je negativan stav svjetskih nogometnih čelnika prema tročlanom predsjedništvu NSBiH-a, a prema informacijama koje prenose regionalni mediji, krajem mjeseca zbunjujuća situacija i nesloga u susjednoj zemlji vrlo će vjerojatno doći na naplatu.

Posljednji udarac nogometnoj reformi u BiH došla je iz Republike Srpske čiji je podsavez odbio prihvatiti prijedlog izmjena statuta kojim bi se omogućilo uvođenje jednog predsjednika na razini čitave države. Postoji mogućnost da se takva odluka, koja bi spriječila suspenziju, donese i na skupštini 29. ožujka, no izaslanici RS-a čine se sasvim odlučni da ne dopuste ukidanje 'svetog trojstva'.

Ako situacija ostane nepromijenjena, sasvim sigurno će uslijediti suspenzija koja bi iz međunarodnih natjecanja eliminirala i reprezentacije te države i klubove koji su je trebali predstavljati u europskim kupovima.

Dođe li do suspenzije, prenosi mostarski Bljesak.info, Savez BiH i sva njegova tijela bit će raspušteni, a osnovat će se prijelazno povjerenstvo u kojemu neće moći sudjelovati pojedinci koji su mu bili članovi.