PRVA HNL - 20. KOLO

Pobjede Splićana i Osijeka, nule u Šibeniku i Rijeci

05.03.2011 u 16:50

Bionic
Reading

Splitski prvoligaši Hajduk i Split pobjedama su izašli iz 20. kola te zaboravili na neugodnosti sa svojim igračima. Osijek je pak na svom stadionu svladao Istru, dok je Šibenik imao inicijativu, ali ne i preciznost protiv Lokomotive pa je taj dvoboj završio 0:0. Istim rezultatom završio je i ogled na Kantridi, između Rijeke i Karlovca

Splitski su prvoligaši pobjedama zatvorili ružna poglavlja koja su im prethodna dva dana priuštili njihovi igrači Ivica Križanac i Anas Sharbini. S time što su klubovi različito reagirali na njihove prijestupe. Tako je Križanac bio u momčadi Splita, dok je Sharbini dvoboj Hajduka u zadarskim stanovima pratio samo kao gledatelj.

Možda je i izostanak Hajdukova strijelca razlog blijedoj i anemičnoj igri Vučevićeva sastava, koji se spasio blamaže s dva udarca u gol. Prvog je u 48. minuti uputio Srđan Andrić iz slobodnjaka i direktno pogodio mrežu gola domaćina, dok se za drugi gol pobrinuo Marin Ljubičić u 86. minuti nakon nespretne reakcije vratara domaćih koji je kratko odbio Vukušićev slobodnjak.

Split je, pak, zahvaljujući dvama golovima Golubovića, stigao do pobjede nad Cibalijom. Pogodak za goste iz Vinkovaca, izjednačujući, u 40. minuti zabio je Kresinger, ali u 67. minuti Golubović ipak donsi pobjedu splitskim 'crvenima'.

Nakon poraza od Dragovoljca na svom stadionu, Istrani su doživjeli i drugi proljetni poraz. Ovog puta bodove su prepustili Osiječanima, koji su zabili dva gola, prema nekim procjenama iz spornih situacija. Naime, nakon dodavanja Špehara u 11. minuti Maglica je utrčao iza zadnje linije gostiju, za što su oni tražili zaleđe. Međutim, suci se nisu oglasili pa je Maglica zaobišao golmana i zabio za 1:0. Gosti su izjednačili krasnim golom Weitzera u 25. minuti, koji je prekrasno pucao s 25 metara i pogodio gornji desni kut gola domaćih. No, izjednačenje je trajalo samo tri minute, jer nakon ubačaja Lukačevića, golman Škorić je skočio za loptom ali je i odgurntu, suci su procijenili regularno pa je Smoje neometan s pet metara zabio za 2:1. Potom je Gabrić za domaće zaradio drugi žuti karton, gostujući Kružić promašio 'zicer' s pet metara, a onda je i Istrin Belle loptom pogodio domaćeg golmana i dobio crveni karton.

Na Šubićevcu su gledatelji vidjeli potpunu dominaciju Šibenika, koji je u utakmici izveo čak 16 kornera, naspram tri 'lokosa'. Ipak, golova nije bilo, ali ostale su dvije sporne situacije u 16-ercima kada su srušeni Tokić i Jakoliš. 

na Kantridi su pak domaći gledatelji zvižducima ispratili svoje ljubimce jer u dvoboju s Karlovcem nisu im pružili ništa što bi ih moglo zadovoljiti.


Rezultati 20. kola:

Zadar - Hajduk 0:2
Split - Cibalia 2:1
Šibenik - Lokomotiva 0:0
Osijek - Istra 1961 2:1
Rijeka - Karlovac 0:0

Kasnije igraju:

Dinamo Slaven Belupo

Jučer

Hrvatski dragovoljac - Varaždin 3:2

Inter - Zagreb 0:2