DINAMOVA UDARNA IGLA

Fatos: Zvone riječi velikog Vahe i legendarnog Deje

25.02.2011 u 15:37

Bionic
Reading

Dinamo u subotu u derbi terminu gostuje u Karlovcu gdje Halilhodžićevu momčad na otvaranju proljetnog dijela prvenstva očekuju ekstremni zimski uvjeti i protivnik koji se zasniva na organiziranoj obrani

Protiv momčadi slične orijentacije, doduše i puno većeg nogometnog znanja, i u sličnim uvjetima Dinamo je protiv Paoka zatvorio prošlu polusezonu. Ipak, dinamovci se ne boje čvrstog sastava Igora Pamića.

'Iako ću službeno debitirati, tremu nemam, po običaju ću ići maksimalno i dati sve za pobjedu. U Karlovcu je uvijek teško jer igraju dobru obranu, ali Dinamo ima svoju igru i ako ispunimo vlastiti plan, neće biti problema', smatra Josip Brezovec, koji je ostavio sjajan dojam na svojim prvim pripremama u plavom dresu.

S iznimkom groznog promašaja u Villarrealu gotovo savršen dojam u prvoj polusezoni u Zagrebu je ostavio i crnogorski reprezentativac Fatos Bećiraj. Kod Korane je već zabio u kup ogledu i dobro se sjeća tog dvoboja.

'Bio je loš teren i teška utakmica, slična ovoj što će biti sutra. Ipak, ne trebamo u terenu tražiti alibi, bez obzira na uvjete moramo ostvariti pobjedu', kaže Fatos, koji tijekom priprema nije zatresao mrežu suparnika.

'Nisam opterećen golovima, posebno ne na prijateljskim utakmicama. Naravno da je gol najbolji osjećaj u igri, ali važniji su rezultati momčadi, što vrijedi gol bez pobjede?'

Svi ga hvale i predviđaju mu veliku karijeru. Među ostalima i trener Halilhodžić te predsjednik matičnog saveza Savičević. Zajednička dijagnoza glasi: bit će velik napadač.

'Uvijek je to lijepo čuti. Pogotovo kada govore veliki napadač kao što je bio Vaha ili legenda Milana i crnogorskog nogometa kao Dejo. Ne osjećam dodatno opterećenje, dapače vidim to kako dodatni poticaj za mukotrpan rad bez kojega se ne može ništa postići.'