USPJEŠAN DEBI

Kovačićevim golom Dinamo izbacio Hajduk

24.02.2011 u 12:20

Bionic
Reading

U odgođenom dvoboju osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa za juniore Dinamo je na Poljudu svladao Hajduk sa 2:1 i plasirao se među osam najboljih

Dvoboj se trebao odigrati krajem prošle jeseni, no na zahtjev Hajduka (zbog epidemije u svlačionici) je prebačen za proljetni dio. Odigran je ove srijede na Poljudu i Dinamo je slavio rezultatom 1:2 (1:2) i tako prošao u četvrtfinale kupa.

Vodeći pogodak postigao je napadač plavih Filip Mihaljević, dok je drugi gol majstorski iz slobodnjaka zabio Mateo Kovačić, kojega je Halilhodžić nakratko ustupio juniorskom kolegi Dinku Jeličiću. Hajduk je smanjio preko Marija Jelavića i vratio nadu pred odlazak na odmor.

U drugom poluvremenu pogodaka nije bilo, ali je bilo daleko od dosadnog. I plavi i bijeli su pogodili po dva okvira vrata, a hajdukovac Caktaš je zbog udaranja laktom Kovačića dobio izravno isključenje. Udarac na Kovačića nije ostavio posljedice pa će Dinamovom wunderkindu kao primarna uspomena na debi za juniorski uzrast (dosad je igrao samo za kadete ili seniore) ostati pogodak koji je u konačnici odlučio pobjednika.

'Igrali smo dobro i vjerujem da bismo pokazali i više da se nije igralo po jakoj buri. U drugom poluvremenu nam je nedostajalo mirnoće da lakše posao privedemo kraju, ali mislim da smo demonstrirali kako smo trenutno kvalitetnija momčad od Hajduka', kaže trener Dinama Jeličić.

Direktor Dinamove škole Romeo Jozak je pohvalio gostoprimstvo Splićana kojim se nastavila lijepa priča o iskrenoj suradnji između pomladaka velikih hrvatskih rivala. Lani su naime mladi vršnjaci u svojim klupskim bojama šetali i splitskom rivom i zagrebačkim centrom i pokazali kakvoj se budućnosti možemo nadati.

Uzvrata u ovoj fazi nema, a od četvrtine finala igra se na dvije utakmice.