DOSTA JE CIRKUSA

Olić: Mene je sram zbog događanja u HNS-u

23.02.2011 u 19:42

Bionic
Reading

I dok se priprema za povratak na teren nakon višemjesečne rehabilitacije zbog ozlijede, hrvatski reprezentativac i član Bayerna Ivica Olić jednim okom prati cirkus oko HNS-a i smatra kako je sve to sramota

Marković ili Štimac? Više uopće nije bitno, velika šteta ugledu našeg nogometa već je učinjena. Član Bayerna i 'kockastih' Ivica Olić prati događaje u HNS-u.

'Kao prvo, mene je sram zbog javnosti, navijača, svih ljudi koji vole reprezentaciju i naš nogomet', rekao je Olić te nastavio:

'Nitko nema pravo igrati se s ugledom HNS-a i reprezentacije! Svaka, pa i najmanja pomisao na to da bi Uefa mogla kazniti reprezentaciju u kvalifikacijama za Euro meni se čini strašnom'.

Imate li svog favorita u ovoj utrci, jeste li se opredijelili?

'Ja sam samo nogometaš, mene borba za vlast i politika u nogometu uopće ne zanimaju. Pročitao sam i čuo svašta, da se prijetilo delegatima, da su se neke županijske skupštine održavale po nekoliko puta. Pa mi smo nedavno imali veliku aferu Offside, dakle očito je da mnogo toga ne funkcionira. Poznajem dobro i Markovića i Štimca, ali mišljenje o njima zadržat ću za sebe'.

Olić je naglasio:

'Reprezentacija je sve ove godine bila ponos, sjetite se kako su nas navijači pratili na velikim turnirima. Da bi reprezentacija i u budućnosti bila stabilna, mi svoj nogomet moramo razvijati. A tu je i pitanje stabilnosti saveza, predsjednik i glavni tajnik bitne su osobe'.

Što podrazumijevate pod razvojem?

'Moramo izgraditi stadione, razvijati klubove i poboljšati rad u našim nogometnim školama. A ne se stalno svaditi.'
Olić će se na travnjake vratiti tek u sezoni 2011./12.
'Moj se oporavak odlično razvija, sanjam nastup s Hrvatskom na Euru i da se ondje oprostim', kaže Olić.