RAT SE NASTAVLJA

Štimac: HNS-ov račun bit će blokiran

23.02.2011 u 19:51

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnoga saveza kojeg Uefa ne priznaje Igor Štimac nije bio iznenađen sadržajem priopćenja iz Nyona

Za Uefu nema dvojbe - Vlatko Marković jedini je legitimni predsjednik HNS-a, a evo što kaže njegov protukandidat.

'Naravno da nisam iznenađen onim što dolazi iz Uefe. To su, naime, zaključci na tragu onoga što Uefi serviraju Damir Vrbanović i Vlatko Marković. I nisam ni očekivao da bi Uefa sada priznala ishod zasjedanja naše skupštine, sve dok naš legitimitet ne potvrde zakoni RH,' kazao je Štimac.

Neizbježan je bio još jedan osvrt na skupštinu od 17. prosinca 2010., kada je Marković bio pobjednik.

'Ključno je pitanje je li ona bila legitimna ako je u njezinu radu sudjelovao Zdravko Mamić, protiv kojega se vodi kazneni postupak. Naime, je li on tamo priložio dokaz da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, a ako jest, tko mu je taj dokument potpisao? Pitam se i zašto iz HNS-a nema nikakve reakcije na dopis ministra sporta da je Mamić u sukobu interesa te kako on, ako je riječ o kršenju Zakona o sportu, može sudjelovati u radu saveza,' dodao je Štimac.

To, naravno, nije sve. Posljednji izabrani, ali zasad nepriznati predsjednik pronašao je još nepravilnosti u radu Markovićeve vlade.

'Prema zakonu, financijski plan i proračun HNS-a trebao bi biti usvojen do kraja veljače, a to može učiniti samo skupština HNS-a. A ona je zakazana za 19. travnja. Znači li to da će Fina 1. ožujka blokirati račun HNS-a? Ili će taj financijski plan biti usvojen danas na sastanku Izvršnoga odbora te će tako još jednom biti prekršen zakon?,' pitao se Štimac.

Neizbježna je bila i tema 'njihove' sljedeće skupštine 19. travnja. Igor ponavlja kako ona nije sazvana u zakonskom roku 'jer bi na njoj pali vlada i predsjednik' te za nju nije predviđen dnevni red koji su tražili delegati potpisnici zahtjeva za izvanrednom skupštinom.

Na kraju, Štimac najavljuje kako će i on uskoro posjetiti sjedište Uefe u Nyonu i Platiniju predstaviti pravo stanje u Hrvatskom nogometnom savezu. Naravno, tek kada mu Ministarstvo uprave da legitimitet.