LIGA PRVAKA - 20,45 SATI

Real i Chelsea pod pritiskom uloge favorita

22.02.2011 u 08:14

Bionic
Reading

U utorak se igraju dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Chelsea gostuje kod Kobenhavna, a Lyon dočekuje Real Madrid. Obje su utakmice na rasporedu u 20,45

Lyon- Real

Real Madrid gostuje kod svoje 'crne mačke'. Na Gerlandu su 'kraljevi' igrali tri puta i u sva tri navrata su se kući vratili praznih ruku, a da nisu zabili gol. Osim toga Lyon je prošle godine zaustavio Real u istoj fazi natjecanja.

'Real je jači nego prošle sezone, no on nije samo Jose Mourinho iako je to veliko pojačanje za njihov klub. Moramo biti oprezni zbog svih njih. No naš je cilj kvalificirati se dalje. Prošle sezone malo je ljudi vjerovalo u nas. Podigli smo svoju igru i najbolje od Lyona tek dolazi', samouvjeren je trener domaćina Claude Puel.

'Lavovima' će ponajviše nedostajati napadač Lisandro Lopez, a gosti su s više problema, jer ne mogu računati na Pepea, Kaku, Gagu i Higuaina.

'Lyon je dobra momčad čiji igrači imaju iskustva ovakvih utakmica. Ali mi smo Real i ne smijemo se zamarati prošlošću i statistikom. Znamo naše sposobnosti i nećemo podcijeniti Lyon', poručio je Mourinho.

Zadnji poraz Reala na Gerlandu

Kobenhavn – Chelsea

Sudar nogometnog diva Chelsea koji je u posljednjih sedam sezona pet puta stigao najmanje do polufinala Lige prvaka te 'liliputanca' iz Danske koji si je priskrbio epitet najugodnijeg iznenađenja natjecanja. Favorit se zna, no Kobenhavn namjerava skupo prodati kožu. Posebice na domaćem travnjaku gdje ne zna za poraz.

'To je utakmica koju iščekujemo mjesecima. Nadam se da će to biti neizvjestan dvoboj. Možemo pobijediti iako pred našim glasnim navijačima ni neriješeno bez golova ne bi bio loš rezultat', rekao je trener Danaca Stale Solbakken.

U oba tabora ima izostanaka, ali ne ključnih za obje momčadi. Posebice se na ozljede ne smiju žaliti u engleskoj momčadi koja je prepuna zvijezda.

'Liga prvaka sada je za nas najvažnije natjecanje. Pod velikim smo pritiskom, jer stvari nisu išle kako smo planirali. Moramo biti strpljivi, jer ovo može biti još uvijek velika sezona. Kobenhavn je sjajno organizirana ekipa s radnim navikama i neće nam biti lako', bio je jasan menadžer Chelsea Carlo Ancelotti.

U Danskoj nije pobijedila ni Barcelona