POTPISAO NOVI UGOVOR

Giggs će u Unitedu 'ostaviti i kosti'

18.02.2011 u 17:59

Bionic
Reading

U Manchester Unitedu očito ne mare za godine igrača, već isključivo za ono što od igrača mogu dobiti. Naime, s 37-godišnjim Ryanom Giggsom potpisali su novi ugovor

'Od početka karijere želio sam igrati samo za Manchester United i sretan sam što je tako bilo proteklih 20 godina', rekao je Giggs za klupsku internetsku stranicu.

Igrač iz Walesa smatra da može još dosta toga ponuditi klubu i suigračima.

'Očekuje me uzbudljiv period s novim mladim igračima koji dolaze. Lijepo je znati da još mogu doprinijeti uspjesima kluba', istaknuo je Giggs.

Trener Uniteda Alex Ferguson također je zadovoljan što će nastaviti suradnju s iskusnim igračem sredine terena.

'Nemam riječi kojima bih mogao opisati Giggsa. On je sjajan igrač, ali i osoba. Lijepo je vidjeti da u njemu još postoji želja za igranjem na vrhunskom nivou i sigurno je da će biti od velikog značaja za mlađe suigrače', rekao je Ferguson.

Giggs je u United stigao 1987. nakon što je prve dvije godine svoje nogometne karijere proveo među mlađim kategorijama gradskog suparnika, Cityja. Tri godine nakon dolaska među 'vragove' postao je profesionalac i od 1990. dosad igrao je samo za taj klub.

U 605 prvenstvenih nastupa za Manchester United, što mu je donijelo i status klupskog rekordera, zabio je 110 golova, a osvojio je 11 naslova prvaka Engleske, četiri puta je bio osvajač FA kupa, isto toliko Liga kupa, a dva puta je bio i prvak Europe, 1999. i 2008.