SUCI REŽISERI

Latvija, Bugarska, Estonija i Bolivija traže Fifinu istragu

14.02.2011 u 15:12

Bionic
Reading

Latvijski nogometni savez pridružio se Bugarskoj, Estoniji i Boliviji koje su od Fife i Uefe zatražile pokretanje istrage o dvije sumnjive prijateljske utakmice igrane u Antalyji

Traži se pokretanje istrage o utakmicama Latvija - Bolivija (2:1), te Estonija - Bugarska (2:2) i to zbog sumnje da su suci izrežirali oba dvoboja nakon što je svih sedam golova postignuto je iz jedanaesteraca. Obje utakmice je organizirala jedna privatna agencija, a zanimljivo još uvijek nije poznato tko su bili suci koji su vodili utakmice. Estonci i Bugari su naveli kako je njihovu utakmicu vodio Mađar Krisztian Selmeczi, ali su šef mađarskih nogometnih sudaca Laszlo Wagner i mađarski mediji javili kako je pravdu dijelio Kolos Lengyel.

'Šokiran sam jer uopće nismo zaprimili dopis sa zamolbom da pošaljemo naše suce da sude tu utakmicu. Mogu vam reći da ta trojica (Selmeczi, Lengyel i Janos Csak) više neće suditi sve dok sam ja šef sudačke komisije', rekao je Wagner.

Estonci i Bugari su nakon utakmice prosvjedovali zbog sudačkih odluka, a glasnogovornik Estonskog nogometnog saveza Mihkel Uiboleht je najavio kako više neće surađivati s tom agencijom.

'Već prije utakmice smo dobili informaciju o mogućem namještanju, a ista je agencija organizirala i utakmicu između Latvije i Bolivije koja je odigrana po sličnom scenariju kao i naša', rekao je Uiboleht.

Latvijci također nemaju pravi podatak tko je sudio njihov dvoboj, dok je Bolivijski nogometni savez (FBF) objavio da zbog cijele zbrke koja je nastala otkazuje preostale prijateljske utakmice svoje reprezentacije protiv Finske i Bugarske, a koje je organizirala ista agencija. Bolivijski savez sada pokušava dogovoriti dvije prijateljske utakmice u Srednjoj Americi za kraj ožujka koje bi im trebale poslužiti kao priprema za nastup na Copa Americi u srpnju ove godine u Argentini.