NISU SE KVALIFICIRALI

Argentina neće braniti olimpijsko zlato u Londonu

14.02.2011 u 10:43

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Argentine neće sljedeće godine u Londonu braniti naslov olimpijskog pobjednika osvojen u Pekingu, jer na ovogodišnjem prvenstvu Južne Amerike za igrače do 20 godina održanom u Peruu nije uspjela osvojiti jedno od prva dva mjesta koja su vodila na OI

Južnu Ameriku će u Londonu sljedeće godine predstavljati Brazil, koji je po treći put zaredom osvojio naslov kontinentalnog prvaka do 20 godina, te Urugvaj koji je natjecanje završio na drugom mjestu.

U posljednjem kolu Brazil je u izravnom dvoboju za naslov prvaka svladao Urugvaj s visokih 6:0, te osvojio naslov sa 12 bodova ispred Urugvaja sa 10 bodova. Argentina je zauzela treće mjesto s devet bodova.

Brazil nikada u svojoj bogatoj nogometnoj povijesti nije osvojio naslov olimpijskog prvaka u nogometu, dok će Urugvaj u Londonu nastupiti na OI nakon čak 84 godine. Urugvaj je do sada dva puta nastupao u nogometu na OI, te je oba puta osvajao zlato, 1924. u Parizu i 1928. u Amsterdamu.

Argentina je osim zlata u Pekingu 2008. osvojila zlato i 2004. u Ateni.

Natjecanje u Peruu ujedno je bilo i kvalifikacijsko za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina koje će se u srpnju održati u Kolumbiji, a nastup su osigrale prve četiri reprezentacije - Brazil, Urugvaj, Argentina i Ekvador.

KONAČNI REDOSLIJED:
1. Brazil 12
2. Urugvaj 10
3. Argentina 9
4. Ekvador 8
5. Čile 3
6. Kolumbija 1