BRAZILČEV KRAJ

Ronaldo završio karijeru, više ne može

14.02.2011 u 09:12

Bionic
Reading

Svojedobno najbolji nogometaš svijeta Brazilac Ronaldo u svojoj 34. godini odlučio je završiti svoju bogatu igračku karijeru. Svoje posljednje igračke dane Ronaldo je proveo u svojoj domovini igrajući za Corinthians

Legendarni brazilski napadač Ronaldo u 34. godini života odlučio je zatvoriti jedno poglavlje svog života i objesiti kopačke o klin. Nekad najbolji igrač svijeta, koji trenutno brani boje Corinthiansa već se neko vrijeme bori s ozljedama, kilažom i lošom formom te je odlučio prije isteka ugovora prekinuti mučenje i završiti s igračkom karijerom.

'Tijelo me boli. Glava je željela da nastavim igrati, ali tijelo više nije moglo. Posljednjih dana plačem kao mala beba', kazao je Ronaldo u razgovoru za Fantastico.

Posljednje dvije sezone Ronaldo je proveo u Corinthiansu, a prije toga je žario i palio europskim stadionima u dresu PSV Eindhovena, Barcelone, Intera, Real Madrida i Milana. Ronaldo je u svojoj karijeri osvojio sve što se moglo osvojiti, a mnogi ga smatraju jednim od najboljih igrača svih vremena. Još uvijek je najbolji strijelac na Svjetskim prvenstvima sa 15 golova na četiri natjecanja, od čega je osvojio dva naslova svjetskog prvaka.

Službeno će Ronaldo u ponedjeljak popodne na konferenciji za novinare u sjedištu Corinthiansa objaviti svoj kraj karijere.

Godinama se Ronaldo borio s ozljedama, viškom kilograma i to je sada očito došlo na naplatu. Zato se u svojoj 34. godini od nogometa oprašta 'Il Fenomeno', igrač koji je obilježio svoje vrijeme.

Ronaldove majstorije