BITKA ZA MANCHESTER

Rooney savršenim škaricama srušio City

12.02.2011 u 15:39

Bionic
Reading

Engleski nogometni vikend je otvoren najzanimljivijom utakmicom 27. kola u kojoj je Manchester United svladao 2:1 lokalnog rivala City i tako napravio golem korak prema osvajanju novog naslova prvaka

U prvih 40 minuta mreže se nisu tresle, a tada je Old Trafford razveselio Nani. United je tako otišao na odmor s prednošću, a odgovor 'plavih' je došao u 65. minuti. Nekoliko minuta nakon što je ušao u igru, Edin Džeko je sjajno 'poklopio' volej koji je tražio suprotan kut Van der Sarove mreže, ali lopta se na putu odbila od Džekinog suigrača Silve koji je tako, ni kriv ni dužan, postao strijelac.

Ipak, United je zasluženo došao do punog plijena kada je Scholes u 78. minuti našao Nanija, Portugalac je ubacio nadirućem Rooneyju iza leđa, ali se engleski centarfor savršeno izvio i škaricama zakucao loptu u suprotne rašlje. Vjerojatno najljepšim golom sezone u Premiershipu, United je pobjegao (uz utakmicu manje) na osam bodova prednosti i jedina ozbiljna prijetnja za naslov još mu dolazi od Arsenala koji (doma protiv Wolwerhamptona) ima priliku vratiti se na četiri boda zaostatka.