LIGA PRVAKA

Liverpool bolji od Reala, petarda u Lisabonu

25.02.2009 u 22:42

Bionic
Reading

Prvi dvoboji osmine finala Lige prvaka okončani su sjajnim susretima, nakon kojih najviše razloga za zadovoljstvo imaju njemački Bayern i dva predstavnika Engleske. Sretni su i Grci

REAL – LIVERPOOL 0:1
Strijelac: Benayoun (82)

U dvoboju klubova koji u riznicama imaju 14 naslova europskih prvaka bilo je očekivano tvrdo. Liverpool sa snažnom španjolskom strujom na terenu i klupi prvi je zaprijetio, no bijeg i udarac Fernanda Torresa Casillas je uspio skrenuti u korner. Nedugo zatim Realu je zbog zaleđa poništen Ramosov gol, a na isteku prvog dijela Xabi Alonso gađao je sa svoje polovice. Ipak, Casillas takve golove ne prima.

Sjajni Robben vezao je u čvor obranu gostiju, ali njegovih pet pokušaja prema golu nisu pronašli cilj. Nule su na semaforu svijetlile sve do 82. minute, kada je ubačaj Aurelia Izraelac Benayoun glavom pretvorio u vodstvo gostiju.

CHELSEA – JUVENTUS 1:0
Strijelac: Drogba (12)

Londonci su u utakmici s puno tempa i udaraca na gol prvi udarac zadali u 12. minuti. Afrički tandem iz Obale Bjelokosti obavio je čitav posao nakon što je Kalou sjajnim proigravanjem izbacio Drogbu, koji smireno pogađa pokraj Buffona. Na susretu je viđeno čak 30 pokušaja prema vratarima, no Chelsea je zadržao golemu prednost pred uzvrat u Torinu.

SPORTING – BAYERN 0:5
Strijelci: Ribery (42, 63p), Klose (57), Toni (83, 90)

Nakon prvih susreta osmine finala najveći korak prema sljedećoj fazi napravili su Bavarci. Sporting nikada u povijesti nije svladao njemačku momčad u službenom susretu, a u 15. susretu doživjeli su težak poraz. Junak susreta bio je francuski krilni igrač Frank Ribery, koji je prvi gol zabio u 42. minuti vrataru kroz noge, a drugi s bijele točke nakon prekršaja na Lahmu. Strijelac drugog gola bio je Miroslav Klose, kojega je na drugoj stativi glavom pronašao Luca Toni. Talijan se u samom finišu susreta dvaput upisao u strijelce i otklonio posljednje dileme. Uzvrat je puka formalnost.

VILLARREAL – PANATHINAIKOS 1:1
Strijelci: Rossi (67p), Karagounis 59

Domaća žuta podmornica imala je potpunu dominaciju na terenu, no vratar Panathinaikosa Mario Galinović bio je među najboljim pojedincima gostiju. Ipak, uloga grčkog junaka pripala je kapetanu Karagounisu koji je bombom s više od 20 metara ostavio bez odgovora domaćeg golmana Lopeza. Ipak, nadu Španjolcima zadržao je njihov najefikasniji napadač Rossi s bijele točke, nakon što je srušen Robert Pires. Ante Rukavina je odigrao posljednju minutu.