Nogomet LOŠI SUSJEDI

Šibenik i Hajduk u ratu zbog mladih igrača

  • Autor: A.D.
  • 2.2.2011 19:05:41
  • 2.2.2011 16:49:55

Čelnici Šibenika optužili su Hajduk da namjerno uništava mlade igrače na koje ne računa i ne dozvoljava im transfer u druge sredine

Pritisnut deficitom u igračkom kadru, Šibenik je kanio posegnuti za mladim i nadarenim Igorom Čeinom, na kojega u Hajduku više ne računaju. No Hajduk se ispriječio, za mladića traži odštetu, što je naljutilo Šibenčane. Hajduk se brani da mora raditi po propisima. Objašnjenje su ponudili predsjednik uprave Josip Grbić i predsjednik skupštine i klupski odvjetnik Vinko Radovani.

‘Dioničko društvo se ne može odreći naknade za treniranje i razvoj bilo kojeg nogometaša jer je to neizvedivo po zakonu o dioničkim društvima. Kako to prikazati u poslovnim knjigama i u revizijama koje su obvezne za svaku skupštinu? Osim toga, svaki dioničar bi mogao, ne samo pitati zašto je nanesena šteta klubu, nego i protiv odgovorne osobe i potpisnika odricanja podnijeti i kaznenu prijavu’, rekao je predsjednik Hajduka Josip Grbić.

Odvjetnik Radovani je uz stručno objašnjenje ovakvih zahtjeva, koje uglavnom otvaraju roditelji na nagovor zainteresiranih klubova, još je dodao i da to mogu raditi klubovi koji su udruge građana, ali ne i oni koji su, poput Hajduka, sportska dionička društva.

Hajduk također plaća naknade drugim klubovima, tako su za dolazak na Poljud plaćene naknade za Sačera, Tokića, Tičinovića, Vukušića, a još uvijek se vuku repovi i za dolazak Darija Srne iz Neretve u Hajduk. Pored svega, ako Hajduk i ne potegne odštetni zahtjev, obvezan je to učiniti i Županijski nogometni savez.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku