ALJKAV IZBOR

Kontroverza oko izbora Messija za najboljeg

27.01.2011 u 23:12

Bionic
Reading

Najcjenjenije individualno nogometno dostignuće, Zlatna lopta, ove je zime otišlo u ruke Lionela Messija. Ipak, ne zahvaljujući argentinskom majstoru, izbor je navodima francuskog tiska stavljen pod veo sumnje

Utjecajni francuski list Les Inrockuptibles donosi priču da je upitno tko je dobio najviše glasova na dodjeli za najboljeg igrača godine. Nakon što su izbornici, kapetani i novinari dali svoje glasove, lista je smanjena na tri imena: Messija, Xavija i Iniestu.

S obzirom na to da je genijalne suigrače iz Barce po učinku razdvajao samo učinak na SP-u, u kojem je Španjolska postala prvak, nemalo je iznenadio izbor upravo argentinskog bisera, a prema novoj aferi nije baš sve bilo potpuno čisto.

Navodno 15 posto glasova koji su kasnili uopće nije uzeto u obzir, a osim toga, došlo je i do bizarne pogreške prilikom prebrojavanja glasova.

'Ja sam glasovao za Xavija, da bih kasnije vidio da je moj glas pripisan Xabiju', kaže kapetan Kolumbije Yepes i otvara pitanje koliko je to učestala pogreška bila i je li odlučila pobjednika. Pouzdani Xabi je, naime, završio na iznenađujuće visokom devetom mjestu.

Barcin trio već se umorio od objašnjavanja medijima da ovaj izbor nije unio disonanciju u njihove odnose, ali specifična težina i renome ovog izbora, kojim koordiniraju Fifa i France Football, zahtjeva savršenstvo koje je ove godine izostalo.