IGRAT ĆE JOŠ DVIJE, TRI SEZONE

Križanac: Želio sam u Hajduk, ali nisu bili fer

26.01.2011 u 13:20

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Križanac, koji se unatoč pregovorima o mogućem prelasku u Hajduk, jučer odlučio potpisati jednoipolgodišnji ugovor sa RNK Split, na današnjem je službenom predstavljanju u sjedištu RNK Split izjavio kako je takovu odluku donio jer dužnosnici Hajduka s kojima je pregovarao nisu jučer poštivali ranije dogovore o visini njegova ugovora

'Navijač sam Hajduka koji mi je u srcu i nakon povratka iz ruskog Zenita želio sam postati član tog kluba, ali odlučio sam se za RNK Split i to je isključivo moja odluka, a jučerašnji dogovor s predsjednikom tog kluba Slavenom Žužulom trajao je tri minute', rekao je danas Križanac.

On je objasnio kako je u pregovorima s Hajdukovim dužnosnicima bio pristao igrati za taj klub 'za 120 tisuća eura na godinu, to znači 10.000 eura mjesečno, plus 4.000 eura po nastupu'. Po Križančevom tumačenju, u pregovorima za prelazak u Hajduk većinu svog ugovora odredio je 'po nastupu', ali se jučer na sastanku na Poljudu dogodilo odstupanje od ranijih dogovora u vezi bruto i neto primanja.

'Jučer se dogodila mala razlika, a s obzirom da meni novac ne znači ništa, nego mi znači princip da kad se nešto dogovori onda to treba i ispoštivati. U tom slučaju i euro mi je velik', rekao je Križanac.

On je istaknuo da cijeni i poštuje trenera Hajduka Gorana Vučevića, predsjednika Nadzornog odbora tog kluba Petroslava Sapunara i predsjednika Hajduka Josipa Grbića s kojima je pregovarao, te da ne bi volio da se na te ljude vrši pritisak što on nije prešao u Hajduk.

'Protiv njih nemam ništa, ne bih rekao ni da su me izigrali, ali sa mnom se tako ne radi', kazao je Križanac, te je istaknuo da za sadašnje stanje u Hajduku ne treba kriviti ljude koji su trenutačno u tom klubu, jer su problemi u Hajduku dugogodišnji.

Odgovarajući na upite brojnih novinara Križanac je istaknuo kako je s čelnicima Splita dogovorio ostanak u strukturama kluba i nakon završetka igračke karijere.

'Imam problema s leđima, ali uz terapiju mogu sigurno igrati još dvije ili tri godine', kazao je Križanac.

Na upit kolika je visina njegova ugovora, Križanac je rekao da će igrati 'za isti novac kao što igraju i svi igrači Splita'.

Predsjednik RNK Splita Slaven Žužul i sporstski direktor Nenad Pralija su rekli kako je dolazak Križanca 'povijesni ternutak' za taj klub. Žužul je objasnio da Križanac u Splitu neće imati ni približno ista financijska primanja koja bi imao u Hajduku nudio, ali da je Križanac situiran i novac mu nije presudan.