PREMIERSHIP

Modrić pogodio gredu, 'spursi' remizirali

22.01.2011 u 20:39

Bionic
Reading

Nogometaši Tottenhama odigrali su 1:1 na gostovanju kod Newcastlea u 24. kolu Engleske lige, dok su Arsenal i Manchester United ubilježili uvjerljive pobjede.

Tottenham je već u 10. minuti ostao bez ozlijeđenoga Garetha Balea, a Newcastle je u 59. minuti i poveo preko Coloccinia. U 76. minuti Luka Modrić je uzdrmao gredu, a u 84. minuti je konačno u igru ušao i Niko Kranjčar. U sudačkoj nadoknadi je Aaron Lennon uspio izjednačiti za Tottenham, koji je klupi imao još dvojicu Hrvata - Stipu Pletikosu i Vedrana Ćorluku.

Arsenal je na Emiratesu s 3:0 porazio Wigan uz tri pogotka Robina van Persiea, a lider Manchester United je bio još uvjerljiviji protiv Birminghama (5:0), uz tri zgoditka Dmitra Berbatova.

Novi trener Liverpoola Kenny Dalglish je zabilježio prvu pobjedu slavivši u gostima kod Wolverhamptona s 3:0 pogocima Fernanda Torresa (36, 90+1) i Raula Meirelesa (50).

Aston Villa je kod kuće svladala Manchester City s 1:0 pogotkom Darrena Benta (18), kojemu je to bila prva utakmica za Villu nakon prelaska iz Sunderlanda.

Milijunska momčad Citya posve je razočarala predstavom u Birminghamu, te su izgubili drugo mjesto na lejstvici, pa za gradskim rivalom sada zaostaju tri boda. Aston Villa je pobjedom napredovala na 16. mjesto i sada su tri boda udaljeni od zone ispadanja.